2011.12.29
Parangons Legacy var 2:a på V75. Hon svarade för en rykande långsida och höll farten strålande ända in i mål. Andra priset gav 50.000 i prispengar, då hon sköter sig har hon fina pengar att tjäna på V75. 
Vi får se vad som väntar med henne framöver...

Annandagstävlingarna på Umåker gick Rally Swing riktigt fort till slut efter en sen lucka ca 100 kvar, hon visar klart uppåtform och bevakas framöver. Robban svarade för en bra upphämtning trots en inledande galopp med flera störningar, han var dock inte lika fin i travet  som förra gången. Annars var det bara matlappar och mediokra insatser.

2011.12.22
Nu är det snart julafton, oj vad tiden drar iväg. Vi tycker förstås att det är fint nu när det vänder mot ljusare tider då vi har årets mörkaste dag nu, ändå känns det inte som om vintern börjat än... Ja vi har inte haft mer än 14 dagar kallgrader ännu....känns helt galet.

Hästarna går som tåget och det är härligt, när det flyter på som det gör nu kan man tänka tillbaks då det inte alls gått bra. Det som slår en är att man jobbar i princip på samma sätt, skillnaden är bara att man har flyt i styrningarna, hästarna har den extra formen och då vågar man köra på ett annat sätt än i motgång. Motgång vad var det?? jag har just glömt bort om vi haft det så

Prinsen tog en ny´viktoria i Boden senast, rikigt fin trots att han inte alls trivdes på det lösa banunderlaget. Det märktes då travet blev sämre då farten ökades sista 600, men styrkan var det intet fel på. Med denna seger är han med i vintercupsfinalen den 21 januari på Bergsåker, det blir nästa uppgift. Robban var också klart förbättrad som tvåa, tyvärr finns det bara kortlopp i hans klass den närmaste tiden, vi får prova ändå. Tom Viking gjorde debut för oss, en trevlig bekantskap som gick klart godkänt även om det blir lite ändringar till nästa start.
Out gick som en rem efter banan till slut efter en inledande galopp, felfri räknas han framöver. Rate Born gjorde också bort sig men kändes bra annars. Samba Tabac var stark då hon blev utan rygg 700 kvar, hon höll starkt som knappt slagen som tvåa.

Intresset för Laitishästen går inte att ta fel på, detta ser ut som att vara det bästa sättet att få nya hästägare att våga ta steget och pröva då insatsen är låg. Cortland känns riktigt fin och jag tror inte någon behöver vara besviken efter hans treårs säsong, Frågorna om eller hur det blir en fortsättning till 2013 är det som dyker upp mest, så vi får fundera ut något sådant under året.

Till slut GOD JUL till er alla//Jens 

2011.12.15
Ni har väl inte missat Stall Laitis, för endast 1200 kr kan du bli delägare i tre års hingsten Cortland under ett år.
Meningen var att att han skulle kvala igår men det blev inställt PGA det varma vädret, det var glashalt på banan och den tunna isen som finns börjar slå igenom . Kvalet blir därför flyttat till nästa år, han får fortsätta jobba på som vanligt. Anmälan görs till mig på 070 3212822 eller jens.e.trav@telia.com

Tanga swing var klart bra senast, Rate Born imponerade stort då han visade gammal form som vi inte sett på säkert två år senast. Arus Hanover var en fin häst och Parangons Legacy har fortsatt fin form även om hon inte fungerade lika bra på brodden.

2011.11.30
Under förra veckans tävlingar löpte inte hästarna som planerat, Bill var den som svek då han mest bara hängde i grejorna och inte alls ville framåt. Jag misstänker att han med sina stora steg inte får fäste på smeten som Umåkers bana bjöd på... i övrigt var det ingen som stack ut åt något håll. Mitt spikförslag tog galoppen direkt från start och så var den dagen förstörd för han med, men han startar igen på torsdag i Boden så man ska hänga på för utdelningen kommer... 

En annan sak som inte var riktigt bra var revbenen som fick sig en törn då jag körde Lapp Jolle, han var för tung att köra och jag fick slita så det blev lite nya känningar där. Därför tog jag beslutet att bara köra de hästar som jag vet är snälla och som jag klarar av utan att det påfrestar kroppen för mycket.

2011.11.20,
Prinsen riktigt fin i Lördagens V75, vi körde till ledningen och anförde i jämnt 27 tempo. Fick sen Rigel Odin utvändigt sista 700 som kunde kliva förbi sista 50 meterna och även Raggmunken smet förbi precis på mållinjen. Han var tapper som trea på 26,5 men 23,5 sista 500. En placering som jag är nöjd med, men det är ändå lite surt när segern bara är max 1 meter bort. 
Resan hem från Karlstad gick mycket lättare hemåt och Prinsen visade att han duger även i dessa sammanhang. Vi tar nya tag...

Glädjande så gick det fint att köra häst trots mina revbensskador och nu blir det körning på dagarna igen för min del. Härligt att få börja om att styra runt på hästarna igen.

2011.11.18
Hej, allt bra med Prinsen inför starten imorgon på V75.
Kusken är så gott som repad och kommer nog att jobba  till veckan, dock kanske inte för fullt.

Hästarna känns fina och är redo för nya tävlingar framöver, formkurvan för stallet pekar uppåt och hästarna ska bevakas framöver...
Unghästarna jobbar på mycket bra och blir intressanta till nästa år

Trevlig helg till er alla/ Jens

2011.11.15
Förra veckan ändrades upplägget betydligt då jag fick en "tackling" av en hästs framben och bröt då några revben. Efter det fick jag lägga all körning resten av förra veckan på hyllan och sen får vi se hur länge jag blir borta från körning, men tanken är i varje fall att jag ska köra Prinsen på lördag i V75. Hoppas det går... 

Susanne Osterling som ersatt mig i många av loppen, då inte Leif kunnat köra, har skött sig på exemplariskt vis, man kan inte klaga på 2 segrar på 3 försök med stallets hästar. Ja... jag kanske ska klaga för man får väl inte köra mer lopp efter hennes framgångar med hästarna...

Som sagt hästarna har skött sig fint: Överlägsen seger av Prinsen i Umeå, kanonfin från spets.
Intoccabile tvåa från dödens i comebacken och seger med Jakob Faksen, Robban nöp sista pengen utan att vara som bäst. Utan pengar var Nickels strulresa, Schunello galopp, Oda tappsko (ömfotad).

Tävlingarna i Boden på torsdag tog jag semester från (sjukskriven...) men på fredag bär det av mot Karlstad och V75.

Färjestad lördag V75
avd 5 Prins Tabac- toppform, rätt inne i loppet och fint spår... Klart vi segerstrider här!!

Underbart är att det känns klart bättre idag än under måndagen så nu finns det hopp för helgen...

Har ni sett förslaget på andels häst... 1200kr för att vara delägare i en 3 åring under hela 2012 går väl inte motstå? Alla ni som vill prova på som hästägare men hindrats av olika skäl har inget att fundera på längre... PROVA PÅ!!!

2011.11.08
Blandade prestationer på Umåker, Forshaga riktigt fin tyvärr en galopp in i sista sväng annars tror jag hon platsat trots det tuffa sällskapet hon hade, Faxilur kändes inte bra för dagen och jag gjorde fel som ens startade. Mycket bleka insatser av både Out och Pillow som får träffa veterinären under veckan. 
Parangons Legacy vann i Boden på måndags kvällen från dödens och visar fortsatt fin stil när hon sköter sig, Samba tabac galopperade bort en andra plats i slutsvängen gott gåendes men hon visar fortsatt form... Jag fick köra Fellini Sec då John var sjuk och stannade hemma, en mycket fin häst i toppform som passas framöver, vi fick gå på 700 kvar igår och modet räckte bara till upploppet, men då kändes han som en vinnare. Bodbäcks bill fastnade i gröten och känns fortsatt fin.

2011.11.01
Fina prestationer av kallbloden på slutet, Väskinge linda visar jättebra fart mellan galopperna, riktigt bra som tvåa med två gungor i Umeå. 
Pillow satt fast som vinnare i lärlingsloppet, såg aldrig dagens ljus som sexa ca tre längder från segern...

Lunchtävlingarna hemma under måndagen gav också bra resultat, Nickel var bra som fyra igen med tredje spår sista rundan. 
Oda Stjerna gick riktigt bra efter tuff spetskörning första 300, släppte senare och hängde med mycket fint till upploppet för att sen kämpa till sig andra platsen. 
Samba Tabac visade gamla takter och rekordsänkte med över tre sekunder och bör nog passas framöver... Sänkte två sekunder gjorde även Jakob Faksen som sjua och visar fortsatt utveckling.

Två nya hästar i träning kom i helgen: Tom Viking (Viking Kronos) samt King Belero (King Lavec). Tom åtgärdas och får ta igen sig ett tag, medans Kingen ska tränas ett tag...

 Jag åker ned till Eskilstuna i helgen, alla vi Stig H Johansson stipendiater träffas en gång per år, utbildning och studiebesök, samt mycket utbyte av erfarenheter. 

Vi håller på att sätta ihop ett nytt hästägarkoncept, håll koll framöver...

2011.10.26
Fina framgångar i helgen.
Prinsen fick inget snällt lopp av kusken, tredjespår fram till dödens efter 700 körda sen kvar utvändigt hela vägen. Han gjorde sitt livs lopp då han trots den tuffa inledningen kunde svara upp dom andra och nypa ett 6:e pris i det hårdaste lopp han gått på tävlingsbanan. Han sänkte dessutom rekordet med en dryg halv sekund, det bådar gott inför framtiden. 
Parangons Legacy tog sig dock en galopp in i första sväng och var borta efter det.
Hemresan gick fint dock inte för alla, han som vann Prinsens lopp körde av vägen och hamnade i diket med både bil å hästfinka, dock klarade dom sig helskinnade. Vi var hemma ca 02.30, sova en stund, sen upp fodra hästarna och packa om seltyg och lasta mot Bodens söndagstrav. Faxilur travade felfritt första gången och fick då även ta sin första seger, han travade utvändigt han med och avgjorde enkelt trots att han höll på att strula bort segern 300 meter kvar, även Jakob Faksens rekord sänktes mycket... Samba Swing gick ett fint lopp, medan Min Borka och Schnello inte alls var på humör.

2011.10.21
V 75-DEBUT VÄNTAR!

2011.10.18
Fina prestationer under veckan, Out bra men fungerade inte hundra i travet, åtgärdad och får vila lite. 
Nickel klart bästa loppet på nära två år, han kanske går mot en lysande vinter... 
Pion Zet var en trevlig bekantskap, hon kommer att duga långt i stoloppen framöver. 
Pillow Byrds kändes som en vinnare runt slutsvängen, men lite för tuff körning sista 700 satt i benen sista biten, passas framöver.
I Umeå var Bodbäcks Bill grymt fin som tvåa och formen är i topp där med, Tanga Swing fick en dödens resa och höll starkt till pengar i tufft tempo.

Till Rommes V75 (Borlänge) på lördag har jag två styrningar, Parangons Legacsy (V75 avd 2) kommer med fyra segrar på sista fem starterna formen är fin och läget bra (8spår i volten), hon är ingen snabb startare så det passar bra att trampa igång i eget tempo och den långa distansen är perfekt...
Egentränade Prins Tabac (V75 avd 4) gör också debut i hetluften, han har två raka segrar och har på slutet känts riktigt fin. Efter ett träningsuppehåll så orkar han hålla ihop travet än bättre. Två outsiders som visseligen möter tuffare sällskap än tidigare men har formen på topp och fortsätter att utvecklas. En intressant helg väntar...

Resan mot Borlänge avgår fredag morgon och vi är framme under fredags kvällen, efter tävlingarna på lördag så åker vi hem igen (hemma kanske vi 3-4 tiden) sen bär det av mot Peabtravets eftermiddagstävlingar på söndag
Ha en underbar vecka och glöm inte av att det bjuds på ny jackpott på v75 till lördagen...
mvh jens

2011.10.14
Inför tävlingarna i Boden senast hade jag förhoppningar både på Intoccabile och Min Borka, tyvärr hade ingen av dom någon bra dag. Bill fungerade inte i travet och blev hängandes i spåren gick ändå starkt men var utan chans átt komma till final. 
Min Borka fick inte travet att stämma, kämpade ändå storstilat som trea och är helt ursäktad då hon startat tufft på slutet med fyra starter på två veckor.
Umeå bjöd däremot på fin utdelning, en skräll med Tanga Swing till 40 gånger pengarna efter en fin resa invändigt med egen attack 400 kvar i tredje spår. 
Giglamesh var en trevlig bekantskap och han snubblade bort segern ca 800 kvar då han glömde att lyfta bakbenen och la bort säkert 40 meter, repade storstilat och var inte slagen med mer än ett huvud i mål som tvåa ändå. Båda dessa hästar är helt klart att räkna med framöver. 
Faxilur fortsätter att visa fina upphämtningar efter dessa startgalopper som han måste ha, bara han lugnar ner sig lite så sitter han snart där.

Jag får skämmas då tipsen till Boden kommer samma dag som tävlingarna hålls men bättring lovas...
Hälsningar från webmaster: Tipsen kom inte in alls eftersom jag saknade internet p.g.a. den avgrävda kabeln i Bromma!!

2011.10.05
Det flyter på bra på tävlingarna nu och hästarna presterar för det mesta som vi förväntar oss.
Min Borka skötte sig fint senast och var då med i segerstriden mot mycket tuffa hästar, om man bara vågat släppa av lite grann till så vinner vi...eller galopperar i mål. 
Out var klart förbättrad precis som förra gången han kom tillbaks efter vila. 
Prins Tabac var lika fin som senast och avgjorde till seger  denna gång efter ett tufft slutvarv i spåren. 
Cool knight och Roll On ägnade sig åt galopper.

På måndagen var det en sämre dag i Umeå, Impa var segare än väntat och fick en matlapp med sig. 
Faxilur forsatt fin om än han måste sluta galoppera, visade fina tider efter och utvecklas vidare. 
Montini var inte frisk och Felix travade inte hundraprocentigt och höll godkänt i dödens. 
Pamela var positiv som tvåa i p21 -loppet.

Härligt att se Kriterietävlingarna på Solvalla under helgen som var, många fina prestationer och det är roligt när de "små" tränarna slår dom stora på fingrarna, Peri Puro vann den öppna klassen med Pato, efter en stark slutrunda i spåren. Stoklassen vanns av Umeås Sören Lenartssons "Vincennes" som trots galopp i första sväng avgjorde säkert efter en invändig resa, en ruggig prestation (det snackas om 12.5 sista 1700efter galoppen) av en häst som bara har fyra starter innan detta tuffa lopp, föresten så var båda vinnarna lika orutinerade gällande antalet starter. Ett Stort Grattis till kretsen runt hästarna.

2011.09.29
Fina resultat under veckan, Faxilur utvecklas bra å kommer snart att vara med i striden. 
Schunello utvecklas fortfarande och travar allt bättre. 
Min Borka har grym form och vinner lopp bara hon travar hela vägen... 
Parangons Legacy fortsätter övertyga vid ny seger i Boden i tisdags.
Regnet bara öser ner och vi behöver då inte oroa oss för att det ska damma på ett bra tag framöver, nu  vill vi ha stabilare väder och slippa all lera ett tag. 

2011.09.22
Veckans tävlingar gick sådär, bästa chansen galopperade, (Parangons Legacy) gjorde ändå en strong insats som repade till sista pengen på nytt rekord, vi tar ny chans med henne på tisdag. 
Min Borka var en fartfylld men knepig häst att köra, ena stunden tar hon inte ett travsteg för att nästa flyga fram och inte kan förlora loppet, tyvärr är dom bra stunderna för korta, men om det trillar rätt i huvudet på henne så blir hon riktigt bra...
Åmir kunde inte ta in något i den snabba avslutningen, godkänt får Pamela och Faxilur också.
I Umeå svek Out ganska mycket men även förra gången då han kom tillbaks efter vila så var han mycket trög i första starten, så vi tror på bättring till nästa.  
Cool Knight kändes riktigt fin förra starten, men nu blev vi utsvarade i tredje spår varvet kvar och det är bara att ta nya tag.

2011.09.15
Travet är upp å ner, på förhand åkte vi till Umeå i fredags med några fina chanser till bra placeringar. Det började att jag valde tredje inner med Cool Knight i stället för vad som såg ut som dödens, han fastnade med alla krafter kvar och bevakas nästa gång. 
När vi hade avgjort spetsstriden med Intoccabile och bara skulle ta ner han i banan när han slappnade av och rullade över i galopp, så var den chansen borta till stora pengar till stallet. 
Roll On  var ömfotat och får vila ett tag innan nästa start.

På måndag var det dags för tävlingar i Boden, på förhand ingen segerchans utan i bästa fall plats med visserligen en tuffare jobbad Prins Tabac, men med tron att det skulle behövas lite tempo i kroppen för att vässa till formen. 
Nu löste sig loppet på bästa sätt och vi fick fritt fram från tredje inner mitt i slutsvängen, och han bara stegade undan på ett sätt som han inte gjort på minst två år... segern var stt faktum och besvikelsen från fredagen var helt bortblåst. 
Yckelsbograbben var en trevlig bekantskap och där har Sara fått tag i en fin häst som hon kommer ha kul med.

Stallet känns riktigt på gång nu och vi kommer snart ut med några intressanta starter.

2011.09.07
Älgjakten är i full gång och hästarna är på tårna då det smäller och tjoas och knäcks grenar i skogen, jakten runt oss är intensiv och dom brukar skjuta sina 25 älgar redan under första veckan så vi står ut denna vecka.

Det närmar sig V65 tävlingar i Umeå på fredag, Intoccabile känns lika fin som tidigare och ska vara med i segerstriden i VK mästarens final. Hoppas det turas lite denna gång då det häxat varje gång han prövat större race...

2011.09.05
Vilken härlig dag det var i fredags, Intoccabile var riktigt fin och loppet löste sig på bästa sätt. Seger var ett faktum och på vilket sätt, en grym slutrökare sista sju hundra landade på 14,7 2140 med propparna kvar i öronen. Visseligen löste sig loppet bra, men i mångas ögon hissades han upp som storfavorit till finalsegern på fredag med 125.000 kr till vinnaren,  jag kan bara hålla med... gör han om  detta lopp så blir han svårslagen i finalen. 
Faxilur visade fin fart nöp dock i galopp då stressen efter starten blev för stor. 
Pillow fastnade i tredje spår och fick backa sig sist, gick sen godkänt och nöp en peng. 
Faksen var slemmig i halsen och får stå över ett tag.

På lördagen var Farm Major på unghästvisning och vann där tvååringarnas del och kom tvåa på totalen bland alla dom 14 som ställdes ut. Han fick högsta betyg i trav framför vagn.

Sen blev det en semestertripp till Källan Spa som hade nyinvigning efter ombyggnad (en investering på 9 miljoner), det var underbart fint där och jag måste bara säga att jag aldrig fått så god mat någonsin. Ett besök där ska ni aldrig glömma. 
Tack Arne och personalen på Källan.

Nu är man tillbaks till vardagen och tävlingar i Boden idag, jag måste bara varna för Oda Stjerna känns riktigt fin nu på ny balans och är ute på rätt distans. SE UPP!

Sen blir det Umeå på fredag, men tips dit kommer senare under veckan då anmälningarna är i morgon, finaltipset står dock fast INTOCCABILE!!!

2011.09.03
INTOCCABILE - TÄVLAR OM 125.000 KR I FINALEN AV VK-MÄSTAREN NÄSTA FREDAG!

2011.08.31
På Peabtravets tävlingar var Dellman WW riktigt fin, det gick fort första varvet och han avslutade på bästa sätt till andrapriset. Tidig gjorde sitt som trea och Onkel Sid var svag och behövde nog loppet efter frånvaro.

Skellefteås lunchtävlingar under måndagen gick Parangons Legacy undan enkelt till tredje raka efter att ha övertagit ledningen ca 1200 m kvar, mer att vänta... Cool Knight höll farten skapligt som sexa. Åmir Hornline skötte sig fint och avslutade bra från tillägg som trea, bådar gott inför framtiden. Rally gav upp efter en tuff resa i dödens och Ola var fin i två omstarter men ville sen inte framåt i den giltiga.

Fina banjobb av Prins Tabac, Bridget Jones och Out under tisdagen.

2011.08.24
Igår var det uttagningar till travderbyt, tyvärr gjorde den stora favoriten Raja Mirchi bort sig och hade inte sin bästa dag. Tamla Celeber möter hingstarna denna gång och det ska bli intressant om hon kan utmana dom. 
Solvallatränaren, Timo Nurmos, hade en fin dag och kvalade in fyra hästar till derbyt. En av mina favoriter, Robert Bergh, har en magisk förmåga att toppa hästarna till stora lopp, han fick med två och jag håller Kadett CD som min favorit.

Samba Swing visade att formen är tillbaks efter ett segt år, hon gick nu nytt rekord på ett klart bättre sätt än tidigare. Schunello visade också klar bättring när travet flöt på bättre än tidigare. Oda Stjerna var sämre och ska kollas upp. Hjogglycka kändes fin men galopperade då en utrustningsdetalj gick söder, synd då en skaplig placering försvann, men framförallt har hon fått en riktigt fin tid. Pat Boone var helt stinglös för dagen.

Nytt race i Boden på torsdag.

2011.08.19
Det är en hårfin gräns mellan framgång och fiasko, vi hade ett fint läge på v75 med Intoccabile, men efter en strykning så byttes vårt spår till åtta från nio, ner ett hack till en annan startrygg. Han galopperade direkt och då fastnade vi bakom, istället för vår gamla rygg som blåste till ledningen direkt. Nu blev allt fel och vi var borta från loppet redan efter start, han gick ett fint lopp efter ändå (14,5-2000 meter efter störningen) Vi tar nya tag och anmäler igen till månadsskiftet… 
Jag fick en seger med Jens Junior i Umeå dagen före v75 hemma, han sprang så fort han kunde första 1500 meterna men sen när dom andra hade kört klart så kopplade han greppet enkelt till slut.

Nu hoppas vi på att vårt fina sommar väder kommer tillbaks, vi har haft en kanonsommar, men nu är vi less på regnandet sista veckan
mvh jens
2011.07.29
Det blev en seger med Zita Hornline förra veckan, dåligt läge på förhand men med högt tempo i täten och fin draghjälp så var hon ändå starkast till slut. Högt tempo höll även Imperial, han visade att förra årets hetsiga tendenser finns kvar. Han som varit så fin hittills, men då har vi aldrig kört till från början. Vi kommer igen…GigantBf visar fortsatt form som fyra. 
Snart är det V75 på hemma plan, 13 augusti. Ni har väl bokat den dagen för då slår skelleftetravet upp dörrarna för travets elitserie. Toppsport som inte ska missas nu med nyinrättade Stig Lindmarks Styrkeprov, Skellefteå Krafts Fyraåringspokal och Steggbests Minne ett kallblods lopp för eliten.VÄLKOMNA
2011.07.19
Ny seger för Intoccabile i Lycksele, han vann lekande lätt trots dödens under slutrundan. Vi matchar nu mot V75 på hemmaplan den 13 augusti. Annars blandad kompott under förra veckan, Asterix Tooma fungerade inte i travet och galopperade som slagen i slutsvängen. Ronaldinho Bob trivdes inte på Lyckseles dåligt doserade bana. Pamela var positiv men blev alldeles för het när inte startbilen gick använda och det tillämpades linjestart och felade bort sig när starten gick. Bodbäcks Bill klart bra trots en resa utan rygg halva vägen.Efter en mycket intensiv period så har vi bara två tävlingsdagar denna vecka och endast en nästa. Man blir inte klok på den ”centrala planeringen” för att optimera spelet så att bästa tävlingsutbud skall erhållas. Det kan inte vara rätt att vi ena veckan ska köra 7 tävlingsdagar på 9 dagar och de följande två veckorna endast kör tre tävlingar, inte konstigt att det blir tunna lopp när det är som intensivast…
2011.07.15
Tävlingsveckan började fint med en kanondag på Solänget, en seger med Paragons Legasy som var grym efter en dålig inledning med galopp, sen trea med Isadora Brooke som var förbättrad. Oda Stjerna gjorde debut hos oss, och vilken debut målfotoslagen tvåa intressant att följa framöver…
Lyckseles fredagstävlingar var sådär, bra prestationer Frigge, Rally och Jens Junior som fick 3-4 platser med sig.
Skellefteå söndag var hästarna som jag körde mycket svaga och räckte inte ens till mer än en matlapp. 
Lycksele tisdag var inte vädret med oss (regnet öste ner och banan var mycket tung att springa på) hästarna gjorde sitt: Cool Knight fick en tung resa och var trea, Impa lika så som tvåa. Klart plus för Jakob Faksen som gick mycket fint som fyra.
2011.07.11
Vilket sommarväder vi bjuds på, det är precis sånt här väder man vill ha om man är ledig. Sprintermästarn gick av stapeln i Halmstad, ett av dom största fyraåringsloppen i Sverige, Örjan Kilhström hade nästan lekstuga när han kopplade vinnargreppet och avgjorde på Örjans retfulla stil (bara måtta in segern utan att kräva allt av hästen) bara Örjan kan vara så kall i dom stora loppen. Paragons Legasy visade sin fulla kapacitet när hon vann trots galopp före bilen släppte fältet, om hon bara kunde samarbeta lite ute på banan så skulle hon tjäna betydligt mer pengar.Isadora Brooke gick klart positivt som trea och Skelleftekompaniets senaste nyförvärv Oda Stjerna var mycket fin i comebacken som delad tvåa, klart plus i kanten då jag tror hon ska vara bättre tills nästa gång. Lycksele i fredags bjöd inte på några topprestationer, Frigge ville inget i värmningen, ändå klart bättre i loppet när vi ändrat lite utrustning. Rally fast bakom ledaren lite sparat som fyra, galopper Amber och Pillow den sistnämda i en tveksam start som börde blåsts av. Jens Junior kämpade på fint som fyra och fick en urblåsare. På Skellefteå under söndagen var Peder mycket svag, annars inget att skriva om.
2011.07.05
Kusken fick inget flyt i förra tipsen, Roll On provade jag avancera fram tidigt i loppet, fick dock svar och det kostade för mycket. Jens Junior skulle jag med facit i hand klivit på 1200 kvar, men blev med roll on:s lopp just för före lite feg och satt kvar, fastnade då med mycket krafter kvar… 
Nu går vi in i en tid med mycket travdagar: 
Torsdag: Solänget
Fredag: Lycksele
Söndag: Skellefteå
Tisdag: Lycksele
Torsdag: Boden
Fredag: Lycksele
Då står jag över tävlingarna solänget måndag.

Trevlig semester till er andra…//Jens
2011.06.29
Vid midsommartravet hemma fick Intoccabile spräcka segernollan och det var inte sista segern…. Vi klev fram utvändigt efter 500 körda och sen när attackerna kom bakifrån så körde vi till och avgjorde i ett nafs, vilken utväxling den hästen har dock var det lite tight mellan starterna så han kunde sett bättre ut i låga farter, han får ca 3 veckor till nästa. Jens Junior var positiv och räknas nästa gång. Rate Born var dock mycket svag- misstänkt infektion igen…
2011.06.22
Två vinster runt helgen som var, Imperial Southwind var grym från dödens och allt ser bra ut även efter starten så han ska räknas fortsättningsvis. Även Roll On Swing gjorde det fint på Solänget i måndags, tyvärr var inte det med i tipset, nu är det så mycket trav att vi måste börja lägga in tipsen 2 ggr/vecka. Paragons Legasy föll offer för alla omstarter som var i det loppet, tror det var start 6 som gick iväg vid det laget var hon rejält stressad. Intoccabilegjorde en klart godkänd insats i V75, fel position under loppet (tredje ytter) och vi blev utan pengar, fick lämna en trött rygg redan 800 kvar och sen kom vi aldrig ner i ryggarna igen. Det gick fort sista 700 då vi var hängande och han behöver lite mer fart i kroppen för dom uppläggen. Midsommarn är snart här och vi travar på lördagskvällen på Skelleftetravet. En folkfest som bara måste upplevas på plats, första start 19.00. Hoppas bara vädergudarna är med oss, då tror jag det blir över 6000 besökare…
Den senaste tiden går alla hästar som tåget, formen blir bara bättre likaså placeringarna i loppen, det känns riktigt kul nu när det äntligen har vänt. 
Out var grym som trots galopp på upploppet ställde sig och repade till femteplatsen på nytt rekord. Dunderloppanstark trots tufft motstånd och Rateborn fick äntligen vinna och visade upp gammal storform.
I Umeå gick träningshästarna som tåget med nya rekord, Robban sänkte dryga sekunden igen, Nickel var klart positiv trots oplacering, Imperial satt fast med ett ton kvar i linorna på nytt rekord, Intoccabile fick för sen lucka men hann ändå fram till tredje priset. Jag måste även berömma Roll on Swing som var ruggig  som 6:a med ett varv i tredjespår över 1600 meter på 14,9
 
Även om det mesta ser bra ut så kommer alltid något bakslag, Ägaren till Out är på väg att sälja honom och han flyttas till Gotland denna vecka, synd då formen var på topp och vi hade ett kanonlopp till midsommar med 50000kr i förstapris. Nästan att jag lämnat spelgaranti där... Vi försökte köpa honom men vi hade inte nog stor plånbok.   Ja..  så är det i vår bransch hästar kommer och går, det är bara att önska lycka till och ta fram nya hästar.
 
Vi har lite mer ändringar i stallet: Pillow Byrds är ny ett fint fyraårs sto med stor utveckling i sig, Faxilur kom till oss efter kvalet senast en snygg häst som vi behandlat i framknäna, han får ta igen sig lite innan allvaret drar igång. Nickel Tabac får dock vila sig och är släppt på bete under sommaren.

Detta veckoslut drar V75 cirkusen till Boden, fredag lunchtrav och lördag V4 till lunch och sen V75 på lördags kvällen.

 

2011.06.08
Rate Born fick segerdefilera i måndags i Skellefteå, han har visat fin form de senaste 3 starterna och behövde denna utdelning så han fick ihop lite poäng och bättrar på chanserna att komma med i rätt lopp .Dunderloppan gick ett fint lopp med, men tog en galopp på vägen och då fick hon bara en peng med sig .Out var riktigt fin som trots ett strullopp och inte det bästa travet för dagen, avslutade kanonbra som 5 att räkna med framöver…
2011.05.31
Vilken travfest det var i helgen, Elitloppet årets största travhelg i Sverige. Trav i toppklass fredag, lördag, söndag,
allt på Solvalla i Stockholm. Vi har sett många fina prestationer under helgen och fick även en hemmaseger i
Elitloppet då Brioni som var utan finalplats efter försöket, hade dock turen att Kanadas representant trängde sig ut
och diskvalificerades för det. Brioni fick sin finalplats och tog verkligen vara på den, ett lopp på väntan invändigt
och luckan kom på beställning ca 200 kvar. Då tackade Brioni för resan och speedade till en härlig seger.
Finalen innehöll dock en drös hästar som inte löpte upp till sin normala kapacitet.
En annan som fastnade på näthinnan var det franska stoet Trinte Des Vals, hennes avslutning när kusken vred på
300 kvar är det inte många som klarar av. Kulltopparna här i Sverige såg ut att stå stilla när hon rundade och
försvann till överlägsen seger. Nu till vardagen...
 
Förra veckan avlöpte rätt bra ändå, Robban var klart bra då han sänkte rekordet med 2 sekunder och gick fint som
femma. Parangons Legasy var grym efter en inledande galopp, repade storstilat som tvåa, nästa gång... Faksen
fungerade bättre och forsätter starta. Lönshults Birgitta var en fin häst som nog kommer senare under året. Out
hade ingen tur med resan, spurtade storstilat som trea när han kom loss, spelvänlig nästa gång. Pamela klart bra
dock för långt fram.
 
2011.05.23
Tyvärr har ett fall av doping hittats i Sverige (Mantorps Nils Enqvist). Detta är inte likt tidigare fall; nu har det hittats
anabola steroider hos två hästar hos Enqvist. Något som sedan länge är helt förbjudet innom travsporten.
Endast innehavet av medlet är förbjudet och att då hästar testat positivt samt att man hittat sprutot och nålar med
medlet på gården bådar det inte gott, jag är säker på att Nisses dagar inom travsporten är räknade och sen får vi
se vilket straff han får.
Detta är första gången på svensk mark och vi hoppas verkligen att det är det sista med!! Även om det rör endast en
tränare så skadar detta travsportens goda rykte både inom landets gränser men även utanför då vi här i Sverige
ansetts vara världsledande på just detta område.
Det är inte det sista vi hör om detta, men nu tar vi något roligare att prata om ELITLOPPET
På söndag är det dags, dom bästa hästarna från världen drabbas samman i först 2 försök och sen en final över
 disansen 1609 meter. Två miljoner kronor till vinnaren och försöksvinnarna enligt mig heter Year In Review och
Arch Madness, dock tror jag att finalvinnaren heter Rapide Lebel som fått ett smygläge i försöken och kommer
laddad till tänderna i finalen.
Vid tävlingarna i fredags i Skellefteå visade Intoccabile rätt inställning, han fick en fin resa och var 3 :a i mål men
han har varit med i segerstriden om vi inte tappat all fart innan vi fick fritt på open strech då ledaren tröttnade,
han blir att räkna med framöver, det stod klart.
Oda Stjena fick nog för tätt mellan starterna då hon inte alls travade lika bra som tidigare.
Rate Born visade form från fornstora dagar med en avslutande 13 runda fastlåst och okörd, måtte han få utdelning
snart... Nickel visade 25 fart, en ljus glimt dock räcker inte det långt i hans klass. Smok´n Amber travade hela
vägen som 3:a.
 
2011.05.19
Oj vad man kan missta sig, Brännagårds Tycko var en jättefin häst som visade att han duger fint i tuffare sällskap.
Han svarade för ett kanonlopp trots mycket strul på första rúndan så avslutade han grymt bra och med bättre
ryggar på första rundan han han segrat som fältets minst spelade!!! Odd Stjerna var jag lite besviken på, hon har
gått så fina provlopp. Kanske behövde hon loppet och är vassare nu på fredag. Cool Knight blir allt bättre och
räknas framöver.
 
2011.05.13
Såg ni Wishing Stone igår på extra V75 omgången, oj vilken häst. När han går att köra för fullt då hör han hemma i
eliten. Årets upplaga av kungapokalen var absolut en av de tuffaste som körts, många fina hästar som drabbade
samman i ett lopp, 100.000 Euro i förstapris var det som lockade. I Drottningens pokal var Tamla Celeber bara bäst
som vanligt, hon har utklassat sin årskull hela sin tävlings karriär och visat att hon bara är bäst.
 
Förra veckans tävlande gav en seger Dunderloppan slog till i årsdebuten, trots ingen imponerade rad från förra
året. En mycket fin häst som säkert kommer att utvecklas ytterligare under året. Prins Tabac visade också klar
förbättring som tvåa, han höll ihop travet lika fint denna gång och får han nu bara tävla regelbundet så ska han
utvecklas. Cool Knight var lite seg i benen i årsdebuten men går säkert mycket framåt med detta lopp.
Ronaldinho Bob fick det inte att stämma och får träffa veterinären för genomgång…
 

Ha en trevlig helg nu.

Jens
 
2011.05.03
Det blev galoppp på V75 för Rally Swing i första sväng, det löste sig kanon från start men hon tålde inte att Örjans
häst som vi hade rygg galopperade och det blev en tempominskning. Hon har dock haft bättre dagar i fräschören
också så jag tror nog att största problemet låg där.
 
Maharajah hade inte sin bästa heller, han var ändå så överlägsen att han vann utvändigt med galopp.
Hallsta Lotus visade att rutinen och hårdheten räcker längst även och finnhästen bjöd upp till kamp, det tar dock tid
att bära unghästpengar mot den äldre eliten.
 
Snart har vi en intressant debutant: Intoccabile, han gick fint i provlopp förra veckan och beräknas starta innan
maj månads utgång. Denna häst kan om benen håller gå riktigt långt..
Vi har nu fått ny hjälp i stallet i form av Patrik Wass, han är ett stort tillskott då han har bra rutin och även kan
hjälpa till med skoning, vi hälsar Patrik välkommen.
Ha en bra vecka/// Jens
 
2011.04.25
Nya hästar i träning, Extra Finess 4 år och La Chaussette 2 år, mer info på "Hästsidan"
Såld är Sara Tabac går till Dalarna, vi önskar henne och dom nya ägarna lycka till.
Willesden Hanover är såld till Malta, och ny häst söks till Skelleftekompaniet
 
Förra tävlingsdagen fick vi hjälpa Ann Olsson att uppfylla hennes dröm, som var att köra travhäst på banan, att
det sen var tävlingar den dagen hon körde gjorde nog hennes upplevelse än större.
Vi tackar Ann  för förtroendet och tror hon kommer att synas på travet fler gånger framöver, kanske t.o.m som
framtida amatörtränare då hon har någon gammal travare hemma i stallet...
 
 
2011.04.19
Hej å Glad Påsk.
Jag tror jag ska sluta lämna tips då det går sämre på banan när jag tror på hästarna. I varje fall känns det så men i
veckan "har" jag en klar... Ronaldinho Bob om han bara sköter sig så är han med i striden. En varning höjs för
Samba Tabac som tränat klart bra på slutet, kanske hon visar upp det jag bedömde hon kunde redan under förra
året, då hon svek å det grövsta. Det vänder Nuuu.
Någon som lirat på rikstravet på slutet?? grymt vilka utdelningar det blivit på slutet, synd bara att man inte tippat
så, ändå har det inte så stora skrällar men många halvsvåra ger en kombination som ger fina pengar. Det gäller
bara att hitta dom... 
Vi har även sorterat ut lite i stallet, 2 hästar lämnar oss Willesden Hanover går utomlands och Sara Tabac blir
dalkulla. Vi önskar dom en god fortsättning dit dom kommer.
Vi tävlar en del under påsken, så för oss som håller på med trav innebär den inga ledig dagar.
 
2011.04.13
Ruggigt vad spännade hockey är just nu, det blir bara tightare för varje match som går och nu känns det som om
Skellefteå har hittat formen igen. Under denna match kändes skellefte som klara segrare och vem som helst
torsdag så finns möjligheten kvar. Fortsättning följer...
 
Senaste tävlingarna i Skellefteå så hade vi inte vädret med oss, våren kom sista tre dagarna och tempraturen steg
till 8-10 grader dygnet runt inför tävlingsdagen. Sen på natten mot tävlingarna så kom regnet, med senaste
dagarnas varma väder plus vattnet så blev det tjällossning på ytan av banan och den blev riktigt smetig. Dom som
körde provstarter bakom bilen en timme före start tyckte banan var bra men sista timmen hände det mycket...
Till första start var banan riktigt dålig och i lopp två hade stratbilen svårt att köra undan för hästarna, därefter blev
det uppehåll och skrapning av ytlagret som åke väck i diket. Bilen hade dock problem även i lopp tre, men sen blev
den bättre och dagen genomfördes. Prinsen ströks dock då han inte löpt bra någon gång på skitig bana.
Crown var bra som fyra och Robban gick starkt som fyra, dock var Rate Born svag men han hade bandage bak
som vägde MYCKE efter, så det var nog för tungt att springa med dom.
 
2011.04.05
Grymt härligt  väder vi har nu, det känns som om våren är här, dock vet man att många bakslag kommer. Under
måndagen bjöd Skelleftetravet på långlunch dock hade vi inte turen med oss då vädret slog om från 10 plusgrader
hela helgen utan solen framme, till regn sista dagen innan tävlingarna började.
Förra veckans resultat var inget att skylta med, plus i kanten åt Gigant BF som satt fast med krafter kvar ny start i
Björnkampen på torsdag (seger strider nog där) och Crown Cape trots dubbla galopper i Boden men han kändes
finare än på länge det fick han visa i skellefteå sen som fyra.
Robban Tabac och Rate Born tror jag föll offer för banan som blev riktigt kladdig på ytan då det efter värmen vi
hade över helgen började regna under natten mot söndag, efter två körda lopp blev det uppehåll för att skrapa av
det översta lagret sörja, när det var gjort blev banan mycket bättre och tävlingsdagen fortsatte.
Nu är det ett kortare uppehåll förutom V65 i Boden på torsdag, se Travtips
Ha det gott så länge// Jens
P.S. Skellefteå hade somnat till efter en tuff kvarts- och semifinal, det duger inte när man möter ett Färjestad på
hemmaplan. Nu ha väckarn ringt och jag tror dom kommer ut som ett helt annat lag på torsdag... vi väntar med
spänning. D.S.
 
2011.03.30
Hallååååå.... 
HEJA SKELLEFTEÅÅÅ ! ! ! !
Härligt att se Skellefteås återhämtning i semifinalen i hockeyn, det kändes ganska stabilt i kvällens match. Nu har
vi övertaget inför nästa match och kan faktiskt avgöra på torsdag, men jag tror ändå att det går till sista
avgörandet på lördag. Enda felet är att det inte är i finalen dom möts, då skulle taket lyfta i arenorna...
För egen del släppte det till på banorna också, 2 segrar i förra veckan: Ronaldinho Bob skötte sig fint och var bara
bäst trots tuff resa, å på fin tid 16,5 1640 i fjärde starten. fler att vänta om han får vara frisk.
Egentränade Out visade helt andra takter i sin andra start, nu helt bortglömd trots att han var mycket spelad i
debuten för oss, mycket rappare i steget (nu barfota) och helt annat tryck denna gång men han behövde väl ett
lopp i kroppen och nu slapp han isbanan. Han blir intressant att följa framöver...
I övrigt var Robban Tabac mycket positiv och även Rate Born visade klart stigande form, Smok´n Amber var för
laddad och galopperade, men visade att hon är på gång.
 
På torsdag är det lunchtävlingar på Peabtravet 12.15 ,en uppvärmning inför kvällen då Skellefteå-Luleå drabbar
samman igen. Intressant dag..
 
2011.03.18
Nu är det en ny lugn vecka på tävlingsfronten för oss, men slutet på nästa blir det tight igen, torsdag Boden, fredag
Skellefteå och söndag Umeå. Orsaken till att det tävlas så oregelbundet är ”central planering” för att optimera
spelmöjligheter. Våra banor i norr lägger ihop ett förslag tillsammans som brukar se bra ut på pappret men efter
det slår dom som jobbar på centralförbundet ihop landets tävlingar och placerar om så det ska passa med alla,
då flyttas mycket om och när dom lägger fram deras plattform så får man endast byta dagar med andra banor.
Det brukar gå göra på en del ställen, men det krävs ju att båda ska vara nöjda och det är inte så lätt att uppnå.
Därför har vi mer eller mindre travfria veckor här i norr ibland. Min vinnare Bridget Jones fick tyvärr dödens i den
senaste starten och orkade inte med den resan, Jens Junior sänkte rekordet med 1,5 sekunder och visar klart
bättre fart nu intressant framöver…I Boden var det Stilig som kunde vara med, men han ville springa hem i
stallsvängen vilket resulterade i en galopp, repade dock starkt till ett femte pris. Nya speltips kommer till veckan....
Ha en underbar helg, det ska jag…Jens
 
2011.03.11
Precis som man fått känning på våren så blir man nedslagen igen, men det är klart vi har många bakslag kvar trots
att man gärna glömmer dom…
Ett par riktigt fina prestationer fick vi se under veckan, stort plus i kanten för Ronaldinho Bob och Bridget Jones
som blir intressanta framöver. Jag fick spräcka segernollan förra torsdagen och det kändes skönt, tränings-
hästarna har inte löpt som dom ska och det har även gått segt med styrningarna, men sista veckorna känns det
klart på gång. Hästarna tränar bättre och nu får man bara hålla igen och dom uppträder klart piggare än tidigare så
tänk på det när ni spelar framöver…
 
2011.03.04
Igår fick jag spräcka nollan då  Rally Swing bjöd på fint skrällodds till er lirare, dock tyckte jag att hon var för seg i
föregående lopp för att räcka till seger, men ibland är det tur man har fel…
 
2011.02.28
Våren är på väg, den känns så i varje fall. Underbart väder att träna häst i och för den delen bara finnas
till…Starterna senast var ett litet plustecken på Nickel, gjorde det bra efter frånvaro, Amber höll skaplig i ledningen
trots några tryckare.
 
2011.02.13
Nu är vi tillbaks i vardagen och semestern var underbar, det blev dock inte Egypten som planerat (alla vet nog varför) utan en hastig ombokning till Kanarieön Fuertuventura. Vi hade det häligt med fint väder och mycket vila, dock lite bakslag med feber och annat strul på en del av oss. Man önskar att man tog sig mer tid att åka iväg någon fler gång under åren, det är som enda sättet att vara helt ledig...
Vem vet... man kanske blir klokare med åren???

Hemresan var dock lite besvärlig då vi p.g.a. kort varsel fick köra bil till Arlanda, när vi landade så var snödreven i full gång halva vägen hem, och SL ställer in alla bussar under en halv dag för ca 1dm snö... det är ju då dom ska gå så folk i allmänhet får lämna bilen hemma. Nä, dom får lära sig att leva med vintern söderut!

Under tiden vi var borta så gick hästarna som jag brukar köra riktigt bra. Segrar för Jens Junior och Ronaldiniho Bob och några andra fina placeringar. 
Vi har även ändrat i träningslistan: Trackstar är såld, Super Trick var ute på en skentur och skadade sig så mycket att vi valde att låta honom sluta sin karriär. Vi får nu titta efter något nytt att fylla på med..

Vi körde trav i Umeå under söndagen, det blev pengar för nästan alla styrningar bara Pamela blev utan men hon var ursäktad då vi startade med bakspår på tillägg och första varavet var i kallblodstempo 24-1000. Kommande vecka är tävlingsfri för vår del och vi laddar framåt och vässar på...
 
2011.01.25
Peabtravet senast var ingen lyckad dag för min del, Rapphed var bra men galopperade bort en platsplacering på
upploppet och Gigant BF var tapper fyra efter en dödens resa , i övrigt har jag förträngt denna dag.
 
Jag tror Egyptenresan som vi åker på i början av februari kommer lagom, lite avkoppling och laddning inför resten
av året känns riktigt bra just nu.
 
Ni bommar väl inte Maharajah på söndag, seger i Prix d´Amerique står på spel och han måste ha fin chans för en
tätplacering....
 
Såg ni V75 i lördags, Robban Bergh, jag har aldrig jag sett honom rycka undan på det sättet och släppa ut hästen
som låg i rygg. Det är klart hans häst var trött men han har ändå kunnat sitta still i hundra meter till då ingen häst
som var i närheten var pigg utom hans stallkamrat i ryggen... ja, han är lurig han Robert.
 
2011.01.19
Giganten var fin från ledaryggen men tappade positioner ner ledaren galopperade före slutsvängen, annars med i
striden.
Biggan hopplös från start kollas upp.
Samba gör fina lopp varje gång.
Bergkamp gjorde det bra i comebacken och var inte stort slagen, lira nästa gång!
Vädret inverkar stort på travet just nu, inställda tävlingar på Färjestad i måndags pga tjällossning i banan. Vi borde
kanske köra mer tävlingar norrut på vintern då vi har säkra och fina banor då...
 
2011.01.12
Vid måndagens tävlingar fanns det både plus och minus, Prinsen visade att han är på väg tillbaks då han gick en 30
tid efter lång frånvaro och endast ett jobb i sig. Han travade lysande och går rejält framåt med detta lopp, nu blir det
snöpulsning igen tills nästa start. Sterling hade dock en sämre dag (inte frisk) visseligen en tredje runt första
sväng och sen dödens, men han var trött redan mitt på sista långsidan och denna häst tål dessa resor normalt,
han får vila ett tag.  Crown var bättre denna gång, dock behöver Amber mer jobb innan nästa start.
 
Såg ni V75 på Jägersro i helgen, oj vilken bana. Tapperhetsmedalj till alla aktiva under den dagen, vädrets makter
visade att även Skåne kan få tjällossning ala norrland. Tur att det var Jägesro som körde V75 för annars har
snacket kommit igång att det inte går köra V75 på mindre banor vid dessa årstider, så dålig bana som det var i
helgen är dock mycket ovanligt. Tack å lov för det.
Vilket underbart väder vi har nu, det känns verkligen att vi går åt rätt håll nu även om det är långt kvar. I detta väder
är hästtränings jobbet en dröm.
Ha det bra
Jens
 
2011.01.05
Hej å god fortsättning på det nya året…
Årets första tävlingar är avklarade dock utan den seger jag trodde på förhand, Junior var fortsatt bra som tvåa,
men fick för tuff inledning på loppet och orkade inte utmana. Crown visade att han inte alls trivs i ledningen och gav
upp redan efter 800 körda. Bridget rivstartade och nöp i galopp, repade sen bra å fick en matlapp med sig .Vi tar
nya tag på måndag, då mot Umeås lunch V4, se travtipsen.
Vad besvärligt det är med dessa röda dagar hela tiden men snart är dom över för denna gång, jag fick besked om
att hästtransporten skulle börja  lagas under dagen. Då tänkte jag att den var klar innan helgen, men ack röd dag
på torsdag å klämdag utan jobb fredag, så den blir inte klar förrän efter helgen…
Nä, tacka vet jag vanliga veckor då man inte behöver planera in en massa ändringar som stör vardagen!
Ha det gott Jens
 
2010.12.29
Ingen framskjuten placering vid jultravet, jag saknar rätta flytet i loppen men vi väntar ut det... däremot en del fina
prestationer så det bådar gott inför nästa år....
Crown gjorde sitt bästa lopp hitills och satt fast i ledarryggen med alla krafter kvar (nästa gång??) Jens junior satt
också fast och kändes fin inför nästa år... Amber var lite blek och hostade även efter loppet (vilar ett tag)
Askö var en jättefin häst som inte fick fritt i tid, riktigt fint slutvarv och det vore kul att prova igen. klart
Royal Earth var bra då han var 3 från dödens.
Nu är det snart nyår och vi har första tävlingarna redan på måndag i Boden lunch. Jag tycker det ser intressant ut
på förhand och vill ha mer flyt i loppen då sitter någon där...
 
Nu önskar vi ETT GOTT NYTT ÅR !
och påminner om att vi rivstartar travåret på måndag...
MVH Jens