2012.12.28
Tjena
Stallformen är mycket fin just nu, det ser ut som infektionerna glömt bort oss ett tag. I Boden den 21 dec vann Cissy sitt första lopp i andra starten. Hon avgjorde enkelt efter en resa i tredje ytter och egen attack 350 kvar. Cissy utvecklas mycket fint och kommer att tjäna mycket fina pengar framöver. Prins Tabac gick bra första halvan av loppet men tappade travet sista 700, vi undersöker vidare och hoppas på att hitta en lösning. Cortland var inte på humör då han galopperade flera gånger först 500, vi ändrar lite utrustning då han värmde kalasbra innan loppet. Tanga Swing avslutade fint till tredje platsen efter en resa i kön.

Det finns kvar några andelar i Cissy Jubb, för er som vill vara med på en häst som visat rätt inställning på tävlings ovalen. 2 starter, 1 seger 1 andra plats på två försök. Priset är låga 8000kr/andel plus 1000kr/månad. 

Annandagstravet i Umeå den 26 dec fick Jakob Faksen ta första segern för året, han har gått riktigt fint sista  tre starterna. Toppformen sitter där och fler bra insatser att vänta.
Faxilur var trots sin stora galopp från start mycket bra, avslutade strax under 29 sista varvet, han måste bara tappa mindre första rundan. Bar Felix gick fint som tvåa i p21 loppet, blir allt bättre för varje lopp. Krylling Frikks debut i norr fick vänta lite då Ulla fick problem med transportbilen.

Vi har även ett ett fastpris avtal på lovande blivande treåringen Out Of Reach. En mycket lovande unghäst som börjar starta under våren. Priset på henne: 25000kr som täcker både inköp samt alla kostnader under 2013.

GOTT NYTT ÅR & EN GOD FORTSÄTTNING  till er läsare. Det ser bra ut inför nästa år, häng me...

2012.12.20
Tjena å God Jul till er läsare

Cissy Jubb gjorde en toppdebut, fick bara vara tvåa men ledaren fick bestämma i långsamt tempo första varvet och hennes avslutning var av bästa märke dessa två hästar lämnade övrigt med 30 meter sista 700. Hon gör andra starten på fredag och det är inte för sent än om man vill vara med som delägare på henne...
Jakob Faksen gick starkt i dödens men snubblade till sista biten och galopperade över mål, det var sämst en tredje plats som rök kanske längre fram. U two gjorde en dubbel start var stark som femma i boden då han blev vass i ledningen, följde sen upp med en andra plats i umeå med full fart över mål på nytt rekord. Han gjorde bokslut för året och blir intressant nästa år. Svag var däremot Tom Viking som nog var en ny häst med halsinfektion--vila med andra ord.
Unghästarna ser riktigt fina ut inför nästa år, det är några år sedan jag hade så bra förspänt inför nästa säsong. Mycket roligt är det att arbeta med dessa hästar i varje fall. 
Vi har istället för att ge ut julklappar till hästägarna skänkt pengar till Skelleftetravets nya Utbildningsstall/ponny verksamhet, under julledigheten ska ungdomarna/deltagarna flytta in i sitt nybyggda stall som sitter ihop med logen på publik plats. Ett lysande sätt att publiken ska komma närmare och lättare att visa sponsorerna stallar och hästar utan att behöva gå så långt. Något att besöka när ni är på travet.
2 tävlingsdagar runt julen, sen är det bokslut i Boden den 30 december.

2012.12.11
Tom fick vinna sitt första lopp i umeå senast, etfer en invändig resa avgjorde han på bra sätt utan att behöva rycka vare sig tussar eller det norska huvudlaget. Han tränar fint för dagen men är ju beroende av att få smörresor för att räcka fram till seger. Cortland gjorde comeback efter halsinfektionen, han behövde loppet och är säkert klart bättre nästa gång även om han gick fint efter galopp i starten.

Eld å lågor prövade kvala i helgen, han stressar upp sig för mycket och tappade travet allt mer under resten av loppet. Han får nu sluta travarlivet och blir ridhäst framöver.

Tänk att det snart är julafton, bara 2 veckor kvar nu och det känns inte ens nära än... undrar när paniken kommer!

2012.12.06
Seger för TOM VIKING ikväll, 62 gånger pengarna för den som spelade!! GRATTIS!
2012.12.04
U.two Swing var klart förbättrad senast och hade jag bara valt rätt väg hade han slutat längre fram i resultatlistan. Jakobfaksen känns allt bättre för varje lopp, dryga metern från andra platsen som fyra. Intoccabile kändes inte bra under andra varvet och får besöka veterinären, samma gäller King Belero som aldrig efter start ville framåt självmant och antingen blev det fel utan brodden i framskorna eller så har han en halsinfektion...
Ängskalla gick fint som trea men travade inte lika fint denna gång som de senaste loppen, hon går till vinterträning nu med sikte på nästa säsong.
vi har längtat efter vintern länge nu och förra veckan kom den med stormsteg (bokstavligen talat). Det har snöat ca 10 cm om dagen i fyra dagar och blåst småspik, idag kom kylan med 24 minusgrader på tisdagskvällen. Det går fort mellan önskan och att man fått nog, vi klarar oss med vinter just nu ett tag...

2012.11.28
Nu är mina  fem dagar i buren avslutade, detta efter en snäv körning i ingången av första sväng i umeå för tre veckor sedan. ett mycket omtalat ämne just nu, reglerna har skärps för resultatskorrigeringar (diska ett ekipage) för att man vunnit fördel i början av loppen. Måldomarna hade samstämningsmöte veckan före och jag hade nog tur att inte bli den förste att vara snäppet över gränsen, bara veckan efter min avstängning kom första diskningen.

En Conrad Lugauer i upplösningstillstånd tyckte det var bedrövligt att ta bort hans häst ur resultatlistan som första exempel. Jag tycker också det, jo han var snäv ner men inte så grovt att diskning var på plats.
Ja det är som jag alltid sagt åt både domare och aktiva. Domarna i tornet sätter gränserna, vi aktiva kommer alltid att testa var gränserna går men bara dom håller en rak linje så är det inget problem att anpassa sig till det. Likadant gäller alla olika bestraffningar. 
Istället för att gå in i de invecklade straffskalorna så rekomenderar jag denna länk om man är intresserad: www.travsport.se/polopoly_fs/1.2114!/menu/standard/file/pafoljdsmall_120127.pdf

Två nya 1-åringar kom in i träning i helgen, fina individer och det ska bli intressant att följa dom under vintern.
Vi dras ju som sagt med hals infektioner i stallet senaste tiden, vi kollar upp starthästarna innan och hoppas att det börjar ge sig så vi kan dra igång på allvar igen.

2012.11.19
Bra insatser av hästarna i Umeå, Usain stark avslutning i spåren sista varvet och krafter kvar till slut med dock inte körbar då auktionen inte var som bäst den dagen. Belero tog ledningen och föll med flaggan i topp, fungerade bra och går rejält framåt med detta lopp... Jakobfaksen travade fint och gick bra men rumplade sig i galopp strax före mål fyra annars. Ängsfrigg kändes kalasbra men tappade all spänst 500 kvar och kan knappast vara frisk.
Ängskalla var den enda körningen i Boden under söndagen, kopplade greppet in i slutsvängen men blev då bryskt överkörd. sämst tvåa annars och kanske ha kunnat utmana vinnaren då hon avslutade riktigt fint efter galoppen. nästa gång...
Då jag själv busade i lopp i Umeå kör jag inget denna vecka då jag är avstängd mellan 22-26/11. Vi laddar batterierna och kommer igen mer taggad än tidigare. Som tidigare sagt dras vi med halsinfektioner i stallet nu, och tittar ner i halsen innan vi åker och startar hästarna, det känns ändå som om vi är på väg åt rätt håll även om man inte ska lova för mycket...

2012.11.13
Tråkigt nog har vi fått halsinfektioner i stallet så det är bara att ligga lågt och låta tiden ha sin gång. Cissy skulle debutera i Umeå på torsdag men hon var en av dom mest drabbade så vi avvaktar ett tag till med debuten. Faxilur var svagare än normalt senast även om han galopperade från start, Intoccabile uppträder seg men han inte nått problem än i alla fall. Prinsen fick vi stryka i söndags, han var inte lika smidig som han brukar vara i värmningen, det plus att banan var mycket tungsprungen gjorde strykningen lätt då han inte alls trivs att springa på segt underlag. 
Vi har under tisdagen kollat upp veckans startande hästar, Tom Viking, King Belero och Jakobfaksen var bra i halsen så dom startar som vanligt, Cissy var inte alls bra så hon stryks inför sin debut.
Cortland var inte helt hundra än heller så han fortsätter att ta igen sig trots att han är helt flippad i uppträdandet nu under vilan.
Halsinfektioner kommer och går regelbundet, om man bara inte kör nån tuff anstängning under tiden så brukar det gå över ganska fort, men ibland blir man tokig då det bara snurrar runt bland hästarna i stallet,. men tiden måste göra sitt.

Lite paus i körningar blev det också då jag fick en avstängning för snäv körning i umeå senast, lite surt men nu när stallet bara går på sparlåga så kan det vara bra att hinna med en del annat som ska göras innan vintern tar sitt grepp om oss.

2012.11.06
Bodbäcks Bill gick kanonbra senast i Skellefteå som trea, formen är tillbaks, Tom Viking tog några felsteg i starten och tappade för mycket på det, han kommer tillbaks. Black Betty var den sista 2åringen som gick premie och alla har skött sig fint och visat bra kapacitet och löpvilja. det bådar gott inför nästa år. 

Cissy Jubb tränar på fint efter kvalet och siktar på start den 15 i Umeå,
King Belero jobbar på fint och gör också comeback den 15 efter en längre träningsperiod efter skada

2012.11.01
Länge sen någon riktig blogg, måste bara börja med att tacka Laitis, alla leverantörer och kunder som hade en minimässa på havsbadet utanför Piteå under helgen som var. Massor med utställare och trevligt sällskap, hörde en siffra på drygt 350 bokade på middagsshowen efteråt.

 Det som fastnade mest var nog att pröva promilleglasögonen (simulerade 1,2) och försöka gå på en linje med dessa på kändes helt hopplöst, och det är helt otroligt hur så gott som all balans är borta bara för ett par glasögon. Det är tur att vi har låg gräns för att köra i trafiken! 

Utrustning finns det hur mycket som helst av, jag tycker det finns mycket i Laitis butiker men efter allt man sett på mässan finns det mycket mer, men allt ligger ju i hyllor och inte framlagt för visning som på mässan. 

"Kung Bore" hade lite stand up på mässan och senare under middagen höll "The Band" full fart resten av kvällen. Stort tack till festgeneralen Leif Larsson på Laitis för en kanonhelg.

I våra tider löser kraftiga oväder bara av varann, vi klagar på blåsigt och regn och kanske med snöinslag, men vi har ändå lugnt här i Sverige mot många andra länder världen runt, nu senast USA-New York mm. som fick känna på stormen Sandys krafter och de är inte att leka med. Måtte vädrets makter lugna ner sig framöver eller har vi bara sett början...

Skelleftetravet hade sista tävlingsdagen för året under tisdagen. Årspremiären går av stapeln i februari och så fort som tiden går så är det snart här då det bara är två månader kvar till nyår.
En tredje plats blev det som bäst, Bodbäcks Bill som gjorde comeback efter vila och gick riktigt fint till slut. Rate Born sladdade i kön och nöp en matlapp till slut. Tom Viking tappade en gamasch (skydd på bakbenen) som hamnade länst ner under hoven och då var det inte lätt att springa. Black Betty var den sista av tvååringarna som gick unghästpremien, alla har klarat tiderna och ska nu jobbas för debut under våren nästa år, 2 st ser riktigt lovande ut och kommer nog ut ganska tidigt under nästa år.

Nu till helgen ska vi Stig H Johansson stipendiater träffas i Eskilstuna där det körs  Breeders Crown (årgångs finaler) på lördagen. Utbildning, seminarier väntar och mer där till.

Två nya andelshästar är på gång:
OUT OF REACH: 2 år, fint stammad och med stor talang. Springer mest med huvudet mellan frambena och leker sig genom jobben. tuff dam med mycket humör 
10 andelar, fast pris per andel 25.000kr. Alla kostnader fram tills 31/12 2013 ingår. 

CISSY JUBB- 3år, strulat under sommaren men har släppt till ordentligt nu. bra bakstam, kvalade under oktober på 19,7 startar under november. Stor häst som behövt mer tid på sig, mycket fin i kvalet.
11 andelar, inköp 8000 kr/andel. månads kostnad 1000 kr/månad
för frågor eller mer info ring eller maila mig på 0703212822

2012.10.25
Tävlingsdagen senast i Skellefteå vill jag helst glömma, en hel del svaga prestationer och galopper gjorde ingen glad. Cortland var riktigt svag efter en resa in tredje ytter och anfall 700 kvar, han bara hängde med och idag när vi kollade upp han i halsen kom svaret: en halsinfektion och fullt i slem hela vägen, sulfa och vila i tio dagar. skönt att det var något i alla fall. Jakob Faksen behövde loppet då han var åtgärdad inför detta. Stilig tog galopp i första sväng, Rateborn i starten. Montékvalet blev underkänt också men där var Bill så pass pigg att ridande Jessica inte orkade hålla honom, annars var han lysande i monté... kvalloppet med Cissy Jubb var mycket inspirerande, hon gick 19,7 på fint sätt och startar snart. 

Umåker bjöd på lunchtrav dagen efter, Faxilur gick mycket starkt efter galopp i första sväng, fyra med känn på andra platsen klart plus. Lykketroll GL har utvecklats sedan jag körde honom senast, med lika stor utveckling till nästa lopp kan han räknas.

2012.10.17
Cortland tog en galopp från start men reparerade den storstilat till ett tredje pris, han utvecklas fint och när han börjar sköta sig från start med så blir han riktigt farlig. Intoccabile var seg i senaste loppet men kämpade sig till femtepriset ändå. Fakse RB körde jag i kvalet åt Mats Gällerstedt, en mycket kapabel två års nordis om han håller humöret i styr då han känns nära att koka över...

Jag såg just fotbollen mellan Tyskland å Sverige, Sverige var utklassade i första halvlek och man kikade mest på datan i stället för TV. I andra kom dock ett mättat tyskt lag ut och Sverige fick två snabba mål och även tredje satt innan tyskarna fattade faran att slappna av, sen kom chanserna faktiskt ett par stycken som bommades men till slut satt Rasmus Elm in bollen på tilläggs tid. 4-4 mot Tyskland på hemmaplan med underläge 4-0 innan det släppte, det ska inte gå men finns viljan så...

2012.10.12
Tom Viking fick en strulig resa i montén senast och fastnade invändigt, han kommer igen. Bill var seg i loppet och löpte inte upp till sitt kunnande, tänk om de kunde säga vad det var för fel så skulle han tala om varför han löper så ojämnt, han varvar ju topprestationer med mycket mediokra insatser, vi ändrar lite och hoppas på bättring... Black Betty slog upp en skada i sin premie så det förklarar att hon inte ville springa så fort andra varvet i premien. Masrie Sisu var en fin häst att köra och värmde bra men i loppet senare var hon helt stinglös, kanske beroende på banan?

2012.09.27
Nu är man tillbaks efter en veckas semester i fina Spanien, vi har haft det kanonbra under veckan men då helgens övningar bestod av min brors bröllopsfest tog det några extra dagar på jobbet att återhämta sig efter det...Cool
Under tiden vi varit borta har två hästar startat Tom Viking fick inget snällt lopp ute i tredje spår första varvet och försökte komma ner i dödens, hade ju pratat med kusken "Östman" om att ge han ett rygglopp men det kom bort någonstans.. nya tag nästa start.  Jakob Faksen var riktigt fin som 5 på nytt rekord 29,6 han forsätter att utvecklas och går en fin vinter tillmötes.
Endast en start i veckan, Boden fredag 28 sep

2012.09.17
Rate Born gick fint till slut som 4 på 15,3, Cool Knight gjorde comeback som 4 på 17,7 men behöver nog ett par till lopp för att hitta formen. Cortland kom igenom skapligt från start och fick tredje inner, loppet kördes mycket sakta från början och avslutades betydligt snabbare, jag hade 15,2 sista varvet på Corre då med mycket snabbare sista 400. Han blir bara bättre för varje lopp. Samba Tabac är inte fräsch och får nog besöka veterinären. Ej heller Åmir var bra, kanske för tätt mellan loppen (bara 6 dagar), blir nog åtgärdning där med.

Jag åker på en veckas semester nu och återkommer nästa måndag, tävlingar på Umåker igen då dock kommer inga tips till dessa.

2012.09.13
V75 tävlingarna i Skellefteå under helgen var ingen succé för dom egna hästarna, Bill var klart svagare även om motståndet denna gång var bättre, han släppte ryggarna redan efter halva loppet var kört och agerade segt men höll dock farten på behörigt avstånd, det räckte till matlappen. Cortland galopperade när jag tog upp han i första sväng efter att ha fastnat i tredje spår, efter det kändes han bra och kommer igen  på söndag men dras ju som sagt med tråkiga spår, även denna gång bakspår... Prinsen fick ett för tungt lopp mot formen han har, sen fick han en riktig bredsida av Stilig in i slutsvängen så vi tappade mycket mark där, bättre nästa gång.

2012.09.06
Fina prestationer i Boden, Faksen gör bra lopp varje gång tvåa denna på låg 32 tid. Faxilur gick felfritt för andra gången i livet och sänkte då rekordet till 33,1, han har mycket utveckling om han släpper till. Usain avslutade rappt till slut efter en hel del trafikproblem under slutrundan. Nova Töll kändes hopplöst osäker men skärpte till sig i loppet och speedade kanon som tvåa. Cumulus Advance var en fin häst som besitter en del utveckling närmsta tiden. Tom gick en än gång ett fint montélopp som femma i tufft gäng.

2012.09.03
2-åringen OUT OF REACH säljs ut i andelar >>>>>>>>>>> Läs mer

2012.09.03
Intoccabile skrälle till rejält!! 75 ggr pengarna på toton är ett stort underbetyg till spelarna. Vi fick en perfekt resa i tredje utvändigt, följde med i angrepp 800 kvar och fick dödens 500 kvar, avgjorde på bra sätt utan att vara som bäst, nu blir det V 75 på hemmaplan till helgen.
Parangons Legacy var mycket dålig i travet, hon tappad en knäkappa så det kan vara det som störde henne. Hon har aldrig travat så illa tidigare. Cortland fin i Umeå som femma i snabb avslutning på dålig bana, skrämmade när det var så fina tävlingar att ha en sådan bana, hästarna mådde inte bra efter den dagen. Tanga Swing satt fast som oplacerad men kändes klart bra. Rate hoppade i starten men visar fortsatt form.

V 75 tävlingar hemma i Skellefteå på lördag 8 sep, missa inte dessa, första start 12.45
Joakim Lövgren kommer upp och föreläser om träning på fredag kväll 7sep. med start 18.00 alla är välkomna

Tipsen inför helgen kommer mitt i veckan, samt lite mer info.

2012.08.29
Tom Viking var dunder fin i montéloppet i Umeå senast, han kopplade greppet mitt på upploppet men fick ge sig mot favoriten till slut. Han har tänt till av ridningen och stortrivs verkligen under sadel och kommer satt tjäna fina pengar. Rate Born fungerade fint senast som tvåa och fick åter igen visa att han duger i loppen bara han sköter sig. Cortland kändes kanonfin både före och i loppet men strulade bort sig kort efter start, troligen var han less på all väntan då det blev rätt lång fördröjning  före start.

2012.08.19
Tanga Swing gick ett starkt lopp utvändigt ledaren senast, höll bra som 5. Väskinge Linda var bra i boden som femma , nära tredje platsen. annars svaga insatser av styrningarna under veckan. Cool Knight kvalade på bra sätt och är på väg tillbaks. Prinsess Sally visade vilken prinsessa hon är i premien då hon dansade runt på 29 med gott om kräm kvar. oj, vad vi väntar mot unghästarna nästa år.

2012.08.15 
Prinsen var inte perfekt i travet senast och är åtgärdad igen, denna gång fick vi ändå starta 4 gånger även om det blev en för mycket. han kommer igen.

Tom Viking gick ett kanonlopp bland de sista hela vägen och spurtade lysande sista 200, det var nog hans bästa lopp hittills. han trivs också ypperligt i monte... Bill har något fel så han får ta igen sig ett tag.
Vi körde första premie loppet  för året Out Of Reach var så fin som man kan drömma om, en lysande utveckling spår vi.
Tanga Swing fick utdelning på formen på slutet, enkel seger efter fin resa. Cortland gick fint i ett struligt lopp med mycket störningar, han utvecklas mer å mer och börjar förstå vad det går ut på. Parangons Legacy var inte helt hundra men kämpade ändå fint hela vägen in då en snöplig galopp förstörde allt sista stegen, nya lopp kommer.

2012.08.08
Hästarna känns riktigt fina och utvecklas allt mer, Jakob Faksen hade ett kanonläge i torsdags tog vara på det som tvåa. Han är ju så trög i loppen så för hans del blir det bara fel när han tappar trycket av övriga hästar under loppet då dessa galopperade en efter en. Faxilur i samma lopp var klart förbättrad men tog till galoppen en bit efter start, får nöta i provlopp nu. Åmir visade att han blir bättre också då han fungerade bra på nytt rekord dock utan chans ändå.

2012.08.01
Fina hästar i Boden, Intoccabile var tapper som trea igen han har ingen tur med löpningarna och får varje gång göra allt jobb själv, dödens denna gång med... Alex Marib fick en kalasresa och lucka sista 250, om hon travat bra så hade vi vunnit loppet. Stilig visar toppform som trea mot mycket mer rutinerade hästar nytt rekord 26,5. spela honom i torsdagens start i Skellefteå. Ragulin kändes bra men blev bakrädd när jag drog propparna så han felade av den orsaken, hel dövat nästa gång???

2012.07.26
Cortland visade upp en ny sida som valack, nu var han betydligt mer skärpt i loppet och gick lysande hela vägen som femma på 17,9. Bara vi kommer med i ett lämpligt lopp så ska han nog visa var skåpet ska stå... 
Robban var fortsatt positiv dock utan pengar men travar klart bättre och kommer mer å mer. 
Vid Solängets tävlingar under tisdagen gjorde Paragons Legacy comeback, kändes riktigt fin men behövde loppet då krafterna tröt in på upploppet, dock en klart godkänd insats, La Chausette fungerade inte alls och får besöka veterinären på måndag. Ruskig rekordsänkte ett par sekunder och var klart förbättrad.

2012.07.20
Sista tävlngsdagen i Lycksele hade vi två fina hästar till start, King Belero fick det inte alls att fungera och har fått träffa veterinären och får ett tags vila. Prinsen fick en fin resa och kopplade greppet in på upploppet, dock var han stum i benen och kunde inte svara Farm Furir sista 20 metrarna och åkte dit med liten marginal. Han visade än en gång fint trav och att han klarade av Lyckseles dåligt doserade kurvor. Han har fina pengar att tjäna om det fortsätter så här.
Bodentravets tisdagstävlingar hade vi en debutant i form av U.Two Swing, han fick en fin resa i tredje inner och gick bra hela vägen in trots ett första varv strax under 24 i täten.  Han är stor och klumpig och kommer att utvecklas fint under hösten.
trevlig helg till er alla//Jens

2012.07.12
Intoccabile var riktigt svag i försöket i Lycksele, men kom till final som sista häst. Till finalen ryckte vi skorna och sa att går han inget nu så går han på grönbete imorgon men tydligen vill Bill annat för i finalen fick han ett än tyngre lopp i dödens men stred ändå hela vägen in i mål och förlorade segern med ett húvud. kanonbra 2:a ändå och det blev inget grönbete för honom just nu i varje fall.

2012.07.05
Nu är man tillbaks till vanliga rutinerna, det är otroligt vad mycke som samlas på hög bara för att man är borta en vecka. Massor med vardagliga ting som ska göras, saker att fixa och reda upp allt med firman som gått på lågvarv under tiden man haft ledigt. Endast en starthäst under veckan som gick La Chausette, galopp kort efter start och den dagen var förstörd. Nu laddar vi mot en tävlingstät vecka, Lycksele lördag ,tisdag, fredag och Skellefteå klämmer vi in på torsdagen för att inte behöva fundera på vad vi ska göra om vi har ledigt en stund, å då hoppar vi över Solängets tävling på måndagen. Fullt upp nu alltså och tipsen till veckan kommer under måndagen.
Jo jag glömde, fisketuren var kanon, dock fick vi dåligt med fisk men ändå en underbar utflykt att havsfiska på danskt territorium.
Trevlig semester till er alla// Jens

2012.06.24
Tack alla matgätser för en trevlig travkväll på midsommar, jag vill också tacka Konsum Ursviken (fixade maten), Sture Lundgren (stolar,bord), Robban Esserud (skötte grillning och markservice med hjälp av en kompis). En mycket uppskattad kväll som vi kommer att göra om...

Härligt också att King Belero fick visa vilken fin häst han är då han enkelt vann sista loppet i lördags, hoppas ni följde tipset (spela) som jag satt ut på hemsidan.

Nu blir det ingen uppdatering förrän efter nästa helg då jag återkommer efter en kort semester med havsfiske som jag fick av frun Malin i 40års present, men på fredag startar La Chausette i treåringsloppet för ston en bra plats chans tycker jag så här före anmälan då man inte har den minsta koll på motstånd mm. Broder Leif styr.

2012.06.20
Fredagens tävlingar i Boden hade vi bara Faxilur, ville inte vända ute i springspår, stressade och nöp i galopp, och Jakob Faksen som också galopperade i samma lopp. Av styrningarna fick Tanga Swing godkänt som femma.

Rapkin skulle stannat hema då han inte var fräsch för dagen, han fick inte bästa uppladdningen heller. Finnarna som hade 600 km att köra svängde in på stallbacken efter lopp 1, tur att han inte startade "förrän" fjärde loppet. Dom hade selat till tredje loppets defilering och värmde då själva, ut i loppet med dåligt trav och två galopper på sista 700. Han fick duscha innan hemresan påbörjades lagom till lopp 7. Han fick inte chansen även om han travat bra. Man förundras över vad det är för nöje att åka å starta på det där viset, inte strul efter vägen sa dom då, eller var det tidsskillnaden som spelade dom ett spratt?? eller så var det en normal tävlingsdag för dom...

På V75 hade vi  Prins Tabac till start, han leverade ännu ett kanonlopp och sänkte rekordet rejält även på medeldistans. Vi fick ett fint lopp i tredje inner och han travade lika fint som han gjort sista starterna, loppet blev lite för ryckigt kört för att passa Prinsen optimalt. Jag hade strax under 24 sista varvet trots att det gick ritigt sakta första 300 på slutrundan och rejält uppullat runt slutsvängen. Vi kom i mål som 3:a på nya rekordet 25.7.

Veckans tävlingar för vår del består av Midsommardagens midnattstrav i Skellefteå
Första start 19.00, éfter travet underhåller Krutov fram tills kl 02.00 Väkomna dit.

2012.06.14
KING BELERO blir allt bättre och ska passas på allvar framöver, lite klaff med resan så sitter han där, RATE BORN visade bättring som fyra. UNDERLIG fortsätter utvecklas och gör fina lopp, svek gjorde dock TOM VIKING som var svagare efter en fin resa, även RALLY SWING fick en smygare i andra utvänigt men kunde inget-sjuk??

V75 i Boden till helgen, en folkfest utöver det vanliga med riktigt fina hästar i storloppet Norrbottens stora pris med 1 miljon kronor till vinnnaren.

Det närmar sig midsommar också, då är det årets travfest på Skelleftetravet med trav på midsommardagen, sportsligt sett slår nog V75 i september högre men midsommar är en mycket större folkfest med runt 6000 besökare år efter år. Många är inte där för sporten, utan för stämningen....

2012.06.07

Prinsen gick ett av sina bästa lopp i karriären senast, han travade bra hela vägen in i mål och landade på mycket fina 24,7-1640 en rekordsänkning med nästan två sekunder, detta efter 2 månaders frånvaro, jag tror att han är mycket bättre nästa lopp...
Fin insats av King Belero också, tappade en hel del i starten då han inte ville ta iväg i annat än passgång, repade sedan storstilat och kom i mål på 17,3 trots tappstarten. att passa framöver
Faxilur visade stabilare takter då han förutom en galopp på sista långsidan, gick grymt fort då var klart bra som tvåa, Tom Viking var rejäl då han var 4 från dödens, jag tror att det är hans första pengar i den positionen formtoppen är där, svag insats dock av treåringen La Chausette, visserligen en galopp i första sväng (kusk tabbe) men en alldeles för svag insats ändå för att vara henne.

Visst börjar det vara dags att sommarn och värmen börjar visa sig, det är ju ändå bara två veckor till midsommar. Som sagt på två veckor vänder det och blir mörkare igen.... nä det känns inte som om sommaren har börjat än men de lärda brukar ju säga att en kall början betyder en varm sen sommar.... hoppas dom har rätt

2012.05.29
Mycket fina insatser av Rally Swing, Chakir, och Banker Boman. Rally sylvass avslutning till tredje platsen efter sen lucka, Chakir gick ett topplopp men hade för tuffa tillägg för att få med sig pengar, Boman tuff inledning första rundan och höll starkt som femma, han har haft täta starter ett tag och får ta igen sig några veckor. 

Hjogglycka var tapper och hade häng på tredje platsen fram tills upploppet men då tröt krafterna, hon fick med sig en matlapp. Rate Born fick dödens och ville inte hela vägen efter den resan. Samba och Åmir var lite sega och blir nog bättre efter detta lopp.

2012.05.24
Två riktigt fina prestationer av Tom Viking som nog gick sitt bästa lopp i norrland och det utan att alls pressas. 
Banker Boman som trots galopp till slut i ett lopp för endast orutinerade körsvenner gjorde ett kanonprestation och blir intressant framöver. En annan som visar stort kunnande är Cortland, men han tog sig en stor galopp denna gång i utgången av första sväng, men reparerade storstilat och nöp en matpeng.
Kvalade på fint sätt gjorde Farm Major som dock har en bit kvar innan det drar ihop sig till start.

Frun i huset red galoppintervaller på rakbanan i fredags men mötte då en älg i språng just framför hästen, det resulterade i en flygtur rejält blåslagen, hjärnskakning och ett brott på ett ben i handen. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknade och att jägarna skjuter av fler älgar nästa år...
mvh/Jens

2012.05.10
Bra prestationer av hästarna senast, Intoccabile gick bra men när ledaren får bestämma  hela vägen i eget tempo och fel häst ligger i dödens så kan man inte göra mycket. Ove A med andra hand favoriten i dödens låste loppet då han svarade attackerna bakifrån, bara att sitta nöjd och ta det som ges i en mycket snabb avslutning sista 700. Cragganmore gick också ett rejält slutvarv han mötte helt enkelt en bättre häst för dagen, han visade dock att formen är kvar. Galopp från start blev det för Jakob Faksen som blev lite ivrigt när springspårshästen löpte förbi.

Nu skulle jag behöva få lite mer tur i löpkörningen, man hamnar i bak flyt allt man gör blir fel och luckorna kommer inte som man tror. Det är då lätt att man försöker köra med än större marginaler och söka längre vägar än man normalt gör i försök att få chansen ändå men det staffar sig oftast och blir än mer fel. Det bästa är att bara nöta på och inse att det går upp å ner i sporten och att det vänder förr eller senare.

Nu laddar jag inför en lugn firarhelg då jag fyller jämna 40 torsdagen den 10 maj, inga tävlingar dock men säkert en del besök...
trevlig helg till er alla.//Jens

2012.05.04
Intoccabile var riktigt fin som tvåa senast, förlorade då på målfoto efter en speed sista 300 från andra utvändigt. Ledaren hade fått bestämma i 19 fart första 500 och sen blev det full körning sista 700 så det var inte lätt att ta in längder på ledarhästen, stort plus betyg till honom och äntligen kanske det lossnar lite. 

La Chausettes debut gav också mersmak, krigade hela vägen in i mål efter ett lopp utvändigt ledaren. Krafter fanns kvar, däremot kunde hon inte springa fortare i den mycket snabba avslutningen. Vi har mycket att vänta av den här fina treåringen.

Bra gick också Jakobfaksen dock bara 7:a, men en rekordsänkning med dryga 3 sekunder är inte att förakta, han har utvecklas mycket under vintern.

Cortland gjorde sin andra start i torsdags, klart bra då med men har ingen tur med sig under loppen. Fin resa, denna gång i ledarryggen, men en vinglig konkurent var för närgången i slutet på sista sväng, han blev rädd och svarade med galopp. Där for en andra eller sämst tredje plats synd bara då han behöver poäng för att komma med i loppen. Den fina inställning han visar kommer att ge utdelning under året, vänta och se...

Robban Tabac och Queen Sugar svek däremot och ska kollas upp innan nya starter planeras.
Trevlig helg//Jens

2012.04.24
Hej
Ingen riktig lycka med spiken förra veckan, Kontio som körde valde att sätta sig invändigt efter en trevande start då Bill var lite för hetsig från start. Därifrån fick han aldrig se dagens ljus och gick i mål helt obrukad, även om han tappade en del i startmonentet så kunde han valt ett utvändigt läge så har vi fått chansen. Det är dock små marginaler har han fått luckan var det "perfekt kört" nu blev det inte så...
Hjogglycka var klart bättre än tidigare men jag fastnade också invändigt (kanske inte ska klaga... men jag tycker dock inte jag hade lika bra chans på förhand). Jag har inte kört henne i så fin författning någon gång tidigare, passas framöver i lättare gäng.

Skellefteå AIK föll med flaggan i topp efter att bjudit upp till strid trots "startgalopp" Tilde var lyrisk över stämningen i arenan och tyckte att det var minst lika roligt som att gå på trav. Nya tag där till hösten, då är det dags för GULD.

I helgen är det dags för V75 att beträda Umåkers oval, ingen häst till start på bongen men två utanför, se travtips.
Tävlingarna håller högre klass än de brukar göra trots att det blev lite tunnt i loppen.

2012.04.17
Det är lätt att sätta ut vinnare när man inte kör själv men jag tycker att Intoccabile känns så fin nu efter två urblåsare, lite seg i årsdebuten klart bättre senast men fick för tung resa då. Kanonläge och Kontio i jollen gör att han får sitta i fred i ledningen väl där tror inte jag han torskar (dagens spik på torsdag).

Imorgon tisdag är det debut för dottern Tilde att gå på slutspels hockey, får se hur hon upplever stämningen där. Efter ett sent vaknande så tände äntligen Skellefteå till igår, man blir bara mörkrädd när man hör Bellmare i pausen senast. "Nu känns det som slutspels hockey", sa han. Jo visst, men det har det varít i minst 10 matcher. Spelarna somnade ju in redan för två veckor sen, men som sagt bättre vakna sent än aldrig. Synd bara att vi måste vinna varje match nu, det är så lätt att ge bort nått mål, och nu är det kniven på strupen....
Nu är det bara att jobba och heja in match för match!!!! Go Tilde med hemgjord AIK skylt

Vi har nu en till medhjälpare i stallet, Jonny Andersson började förra veckan och ska jobba halvtid, han har jobbat i flera stallar runt om i landet för ett antal år sedan men har senaste åren varit sjukskriven. Nu ska han hjälpa till med körningen samt massera hästarna lite grann, som han jobbat med tidigare. Vi hälsar honom välkommen till stallet.

Glöm inte spiken på torsdag///jens

2012.04.11
Tjena
Flera fina prestationer under senaste veckan dock blev det inga framskjutna placeringar, mest pga att hästarna som jag kört  inte räckt till, men formen är klart uppåt. Det ska bli en kul sommar... 
En del riktigt fina prestationer under veckan ändå: 
Cortland-årsdebuten avklarad uppträdde fint förrutom en galopp ca 250 kvar och kommer att vara klart vassare nästa gång!! 
Cragganmore-satt fast med allt kvar, aldrig känts så fin nån gång tidigare när jag kört SPELA NÄSTA GÅNG
Samba Tabac-sänkte rekordet håller formen
Åmir Hornline-var seg men behövde loppet i kroppen
Tom Viking-klart positiv, på gång
och kvalloppet med La Chausette... landade på 20 med 17,5 sista varvet på mycket fint sätt i sin ensamhet, intressant att följa framöver

Man kan undra över den optimala tävlingsplaneringen som läggs ut centralt efter att banorna har fått önska dagar, det blir alltid en massa omflyttningar innan det är klart. Vi här uppe i norr har på april månads första 10 dagar kört 4 tävlingsdagar (2,6,9,10), sen på nästa 16 dagar finns det 1 tävlingsdag (19) och avslutas med 3 tävlingsdagar (27,28,30) på sista 4 dagarna. När det körs täta dagar räcker inte hästarna till för att fylla loppen och på den ensamma dagen blir det nog svårt att komma med då man måste ha mycket poäng (beräknas på de 5 senaste starterna). Man pratar om optimerat tävlande för att öka spelet, svar ja kanske spelet, men lite hästar i loppen drar ner omsättningen så man måste försöka ha utspridda tävlingar inom regionerna. Hästarna måste också få chansen att utvecklas i lugn å ro.

Anmälan till nästa tävling är på fredag så nya tips kommer inte förrän början av nästa vecka

tack för mig ///jens

2012.04.03
April är här vårvädret vi hade försvann direkt och nu är det kalla nätter och en hel del snöfall som skiftar med solskenet under dagarna, man glömmer fort bort hur länge det är kvar till sommarn då vi fick en stor dos vårväder på en gång. Vi går ändå mot rätt tid nu... det är bara att vänta ut lite till.

Jakob faksen snubblade till och tog galopp 1200 meter kvar och ville sen inte ställa sig, han visade dock klar utveckling och ska bli intressant framöver, Prinsen var start som trea, föll dock ur lite i travet så vi besöker veterinären och siktar på nästa start i slutet av april.
Vid V64 tävlingarna i Skellefteå i söndags svek Faxilur rejält, han orkade inte alls som tidigare utan vi kollar upp honom inför sommaren. Hjogglycka kändes fin men mötte för hårt motstånd och blev tempotorsk.
Intoccabile fick en för tuff resa utvändigt ledaren då denna inte ville släppa ledningen till oss, höll ändå starkt som femma och var trea bara till sista 20 meterna. positiv var även Robban Tabac som sänkte tiderna till 32,8 och höll ihop travet bra förutom ett par hundra meter på bortre långsidan.

Debut för stall Laitis hästen Cortland på Umåker under långfredagstravet, vi önskar alla delägarna:  Lycka Till

2012.03.26
Ingen har väl undgått det varma vädret senaste tiden, det påverkar även banunderlaget ovanligt tidigt i år. Hastigt blev Skellefteå lunchtävlingar i torsdags flyttade till Peabtravet, banan var smetig och och enligt prognosen skulle det bli än varmare och även regna under natten. Jag tror nog vi kunnat köra om det inte regnat, dock vågade travet inte chansa. Helt rätt!!Ler bättre flytta tävlingarna i tid då har vi aktiva  och även sällskapet tid att planera om och risken att det blir inställt är borta. För att flytta tävlingarna på morgonen går inte, det finns inte tid då alla ska resa åt annat håll eller längre resa så man ska åka tidigare.

Inga större framgångar, Samba Tabac gick riktigt bra men stumnade till slut. Pillow Byrds galopperade när luckan började komma 250 kvar, hon hade nog tagit en andra plats felfri. Rally var svag...

2012.03.21
Bra årsdebuter av både Faxilur och Intoccabile, Faxilur tappade rejält från start men hämtade upp det strålande och avslutade mycket bra. Lär han sig bara att vara bättre med i starten ska han få ett kanonår.
Intoccabile var lite för pigg från start men gick fint efteråt dock lite stumma ben sista biten. Han har bara gått ett banjobb på 22 så det ska vara mycket bättre till nästa gång. Tom var inte som bäst, men jag tror inte han  trivdes på den smetiga banan som det bjöds på...

Våren nalkas och hästarna känns fina inför sommarn, det kan bli den bästa sommarn hittills som det känns... Vänta å se!

2012.03.13
Samba Tabac löper jämnt och bra varje gång och är nog den häst som jag kör som har mest tur i loppen, i Boden senast gick hon felfritt från start och hamnade i tredje inner. Det blev ledarryggen då hästen framför gick ut i andra ytter vid varvningen och sen hände det, dödens hästen som tryckte för att ta ledningen galopperade 950 kvar och styrde ut. Ledarhästen tappade då koncentrationen och galopperade den med, när Ove a tar ut henne ur fältet så tar han med sig Norberg som satt i andra ytter och stör honom till galopp och vips så var vi i 30 meters ledning, väl där drog vi på så gott vi kunde och höll undan till säker seger. Det ändras fort när det flyter, kändes som vi hade bra hästar runt en varvet kvar och sen var alla borta på 100 meter...
Trav, en sport där allt kan hända... tänk på det när ni spelar.

Kåsböle Kurt gick ett bra lopp och blir allt bättre, Gigant BF fick för tung resa, bättre nästa gång. Robban var riktigt fin första varvet fram tills jag skulle backa mig ut och anfalla, jag skulle bara suttit nöjd och tagigt loppet som en lärdom till Robban inför framtiden.

Våren är på gång och travbanorna river bort vinterns isunderlag, nu blir det lite lerigt underlag om inte vädret bjuder på minusgrader. Den här vintern blev kort, visseligen är den inte slut än men nu börjar man längta till kortärmat.

2012.03.06
Ytterligare en gång har Prinsen visat att han inte kan starta med kortare tid än ca 2 veckor mellan, han kändes dunderfin både i värmning, provstart samt första varvet i loppet men sen faller travet sönder allt mer under slutrundan. Hoppas bara att tränaren insett det nu och ger upp tanken på täta starter med honom i fortsättningen Blinkar.

Rally fick bara med sig ett 8:e pris men gick klart godkänt då hon hamnade i kön i ett taktiklopp, Tanga lika, så nästa gång... Treessfullerö var seg men behöver lopp i kroppen för att få upp tempot, fungerade bra så ett par till lopp ska han kanske bevakas. 

Årspremiären i Skellefteå gick som väntat, då hästarna inte höll måttet ens på förhand, klart plus för Tom Viking som gjorde en fin avslutning som 3:a, bästa loppet som han gjort hos oss. Samba för godkänt då hon inte gick att få ut i banan kraften fanns men inte fräschören då hon bara tappade fart då jag försökte få ut henne i fritt spår.

2012.03.01
Jag har haft en kanon vecka styrningsmässigt, 2 segrar på fyra starter. 
Prinsen gjorde sitt den tunga vägen utvändigt ledaren, travade fint hela vägen nu med. Ny start för hans del redan på fredag, härligt att känna honom så fin som nu... 
Rally Swing var den andra segraren efter ett perfekt lopp i tredje ytter och egen attack ca 300 kvar, lämnade övriga rejält till slut mycket fin för dagen.
Samba Tabac var inte som bäst den dagen, hon får ta nya tag.

Stall Laitis är i slutrushen bara ett fåtal andelar kvar så är ni intresserade av dessa boka snarast. 
Cortland jobbar på fint och ska gå provlopp nästa onsdag på skelleftetravet.  Vi tar nog beslut om var debuten ska ske efter det, mycket kul att konstatera hur många nya ansikten som ska entra travbanorna i syfte som nya hästägare.

2012.02.20
Fy vilket väder vi bjöds på i helgen när vi åkte mot Sundsvall och V75, riktigt halkigt underlag efter E4an och en vind så man nästan tror man bor någon annanstans än i Sverige. På nervägen var det mest vinden som ställde till det, kastvindar så hästfinkan bara dansade fram å tillbaks på vägen på det välslipade isunderlaget och det var det inget man vill göra alltför ofta.
Hemvägen var bättre då var det snöfallet som gjorde att sikten var att jämföra med att ligga bakom en lastbil i västa snöröken, problemet var bara att det fanns ingen framför. Vädret kunde varit bättre men vi får vara nöjda med att vi kom hem helskinnade och pengar till hästarna som startat på v75, Parangons travade inte alls som bäst men nöp ändå ett 6:e pris, besök hos veterinären väntar där i veckan. Vi samåkte med Zandra C och hon speedade ju till 2:a priset efter en invändig löpning.

Av övriga körningar under veckan var Kåsböle Kurt bra trots en del strul och galopp efter vägen som trea, en häst som kan utvecklas en hel del när han mognar till. Rally Swing fick sen lucka och sköt till bra till slut, Rejsar var ute i för tufft gäng och kom bort, Pamela Swing skadade sig och blir borta ett tag. Robban Tabac travade klart bättre nu och kanske ska det släppa för honom nu... Tom Viking var seg till slut men kändes klart bättre än tidigare.

Nu väntar vi bara på våren, å vad det var härligt att känna solen värma när den skiner för fullt, det är de dagarna som vi vill ha framöver.

2012.02.14
I helgen hade vi travgala för 2011. Parangons Legacy blev årets sto och Leif Frisk som tränar henne tillsammans med Frallan fick fina priser, en mycket trevlig tillställning som Farm Furir och Per Gustafsson dominerade helt enligt förhandstipsen. 

Peabtravets senaste tävlingsdag var riktigt svart för egen del. Parangons Legacy trivdes inte alls på isbanan och fick nte travet att stämma, med galopper som följd, nya satser til helgen för hennes del då på grus i Bergsåkers V75. Rejsar var den som gick bäst men första hann jag inte vara med då han tappade allt då han blev utan rygg 500 kvar, repade den galoppen strorstilat och jobbade upp sig på tredje plats tills han blev rädd för en finne som skrek å jagade på sin häst, ny galopp och diskningen var ett faktum. De två andra hästarna fick inget med sig men det var ganska väntat redan på förhand.

Vilket härligt väder som visat sig under denna vecka, rena rama vårvädret och det rinner rejält från taken när solen lyser. Ja jag vet det kommer många bakslag men nu känns det som vi snart har sommarn här...

2012.02.08
Semestern har gjort gott, nyladdade batterier och helt återställd från revbensskadan som inte alls känns längre, ibland kan nog lite vila göra gott. Tävlingarna har snurrat på, Rally å Pamela var godkända. Robban gick klart bra, men travade sämre igen och kollas upp. Umåker var Samba Tabac riktigt fin, vann trots en inledande galopp, Tanga Swing hade också galopp i första sväng och repade den storstilat som trea i mål. Banker Boman kändes fin men tappade travet sista 500 då det blev körning, han behövde nog loppet efter frånvaro och kanske inte isen är hans bästa underlag.

2012.02.01
Tillbaks på hemmaplan efter en underbar semester, normalt börjar det krypa i kroppen redan efter 4-5 dar men denna gången tror jag nog jag stannat ett par dagar till om vi fått... Vi åker bara all inclusive nu mer för det är perfekt till både barn och vuxna, utom att kläderna av någon underlig anledning brukar krympa, det måste vara värmen. Jag måste bara nämna hotellet: Gran Oasis Resort, Tenerife. Ska ni ut och resa är det ett kanonställe, bra mat underbar personal som sköter underhållning både till stora och små hela dagarna. Det bästa enligt mig är ändå att det är ett"golf hotell" som ligger lite utanför centrum, inte för att spela utan för man slipper alla inkastare och försäljare som man annars träffar på semesterorterna. Tänk på det om ni ska ut å semestera snart.

Två hästar har startat under semestern, Nickel Tabac var trea i ett dubbelopp och blev då miljonär i intjänade pengar under karriären. Out tog en kort galopp in i första sväng och tappade då värdefull mark och hamnade i femte inner, sen var det svårt att komma tillbaks.
Två egentränade miljonärer under de år jag varit egen tränare:
Stallone Tuna-en häst som kom till mig på våren som fyraåring, hade då gjort 5 starter och tjänat 4000kr och var tokhet att köra. Mycket jobb senare och bara ryggresor gick han att reglera så länge han inte blev utan rygg i loppen, han vann V75 på Solvalla och var också tvåa i V75 final startade 149 gånger vann 18, tvåa 21, trea 21 och tjänade ihop 1.334.800 kr. Bästa säsongen tjänade han ihop 400.000 kr. En underbar individ som hade en speed som ingen annan var i närheten av då loppen klaffade. Satte enligt Petri Salmela världsrekord på isbana i Boden då han travade runt på 13,8-1640 i överlägsen stil.

Nickel Tabac-startsnabbt kallblod som tävlat jämn och säkert under alla säsonger från treåring och framåt, han har tjänat ihop mellan 100- 200.000 kr i 6 år i rad med en topp som sexåring då han drog ihop 222.000 kr. Han har deltagit i kval till både kriterie och derby men utan framgångar då han var snäppet under eliten den årgången, han har slitit ihop pengarna ofta med fina placeringar bakom de bästa i kullen. Han är också den häst som har startat på Vicennes(Paris), en underbar resa som man aldrig glömmer dock utan några framgångar då han trots toppform stod tuff inne i loppen och inte var nog erfaren för motståndet. En resa man gör om igen, om chansen kommer...

Cortland kvalade på fint sätt under helgen, nu siktar vi mot debuten mot vårkanten. Det finns kvar andelar ännu men det tecknas för fullt. Först till kvarn...Ta chansen att pröva livet som hästägare

2012.01.24
Lite seg prestation av Prinsen i V75 i lördags även om han fick ett tufft lopp i dödens, jag tycker inte han var lika vass som tidigare, men nu travade han kanonbra hela vägen in så det fanns stora plus också.
Övriga styrningar svarade de lågt ställda förväntningar som jag trodde då hästarna inte höll någon hög klass.

Semester i veckan. Hästarna tävlar på Umåker på fredag och denna gång  
4 Out-kör Patrik Wass i lärlings lopp, svag senast, inga fel som sagt tidigare ojämn häst som kan mycke i ljusa stunder
6 Nickel Tabac-Ove A svingar nytt liv i honom och nyper sig peng

Anmälningarna på Cortland trillar in med jämn ström och vi kör igång den 1 februari så passa på innan dom tar slut.

Nu är det dags för en veckas semester för min del, vi brukar åka iväg en vecka på vintern för att komma ifrån helt å hållet. Det är annars svårt att vara ledig och hemma då man bara ska fixa de å de, om man finns på gården.

Bered er på en snörik tid denna vecka, vi brukar finna av snöperioder när vi åker utomlands, så pappa får sitta åtminståne två eller tre dagar i traktorn med snöskottning...

Ha det gott på hemma plan//Jens

2012.01.20
Prinsen tränar fortsatt fint inför V75 imorgon intressant läge denna gång då vi inte behöver vara med i någon startrusning utan kan spara på krafterna till senare under loppet. Jag tycker man ska ta med honom ganska tidigt med tanke på hans tidigare prestationer i V75 under hösten.
Parangons Legacy ska också vara fin, hon är en klass tuffare till denna gång, men med klaff på resan och tempo hela vägen kan hon nypa en platsplacering. 

Veckans tävlingar har inte haft någon toppinsats. SambaTabac gick fint men en korrigering för mycket gjorde att hon rullade över i galopp 400 kvar. En andra tredje plats rök där och hon fick nöja sig med en matlapp,
Out var svag men han har uppträtt ojämnt tidigare så jag tror inte det är någon fara  även om Pillow Byrds också var svag i årsdebuten, hoppas att Prinsen inte känner något sådant imorgon...

Trevlig helg till er, en annan har mycket att stå i då vi ska åka på semester på tisdag och har en del att fixa ihop innan dess...

Mvh Jens

2012.01.16
På Lördag är det dags för Prinsen att visa upp sig i V 75 igen, han känns riktigt fin, faktiskt tror jag att han aldrig känts så här fin någonsin!!! Så med ett fint läge på lördag och lite tur på vägen tror jag vi kan stå som vinnare på lördag.

Resultaten i Boden var inte av det bättre slaget, det var svaga prestationer av hästarna. Robban Tabac var den enda som får godkänt trots att han borde varit 3-4 i mål. Nickel känns kanonfin ända tills man styr ut då han  bara släpper tömmarna och all vilja försvinner. Roll On var ute på fel distans så han är ursäktad.

2012.01.10
Travåret började bra, redan den 5 januari fick jag årets första seger. Det känns alltid bra att komma igång och hästarna känns fina inför året.
Out visade rejäla takter då han trots dödens första 500 och sen full körning sista 600 ändå gick hela vägen in i mål som tvåa, vi mötte bara en för dagen för bra motståndare.
Samba var den som levererade årets första seger då hon efter ett fint lopp i draget vann enkelt efter ett avansemang sista 400.  Rate Born var seg och gick inte att känna igen sen tidigare.  
Pillow kan inte vara frisk då hon underpresterade senast. Vi har med ägarna tagit beslutet att leasa ut henne för att ge henne chansen att tända till hos någon annan.
Lämnat stallet har även Bridget Jones gjort, hon blir nog gårdshäst på heltid.
Ny häst i träning är Banker Boman, fin typ som blir intressant att pröva...

2012.01.04
GOTT NYTT ÅR!!

Nu är år 2011 till sin ända och vi kan summera året med en seg inledning för att vända på sommaren och avsluta riktigt bra, vi har nog dragits med nån seg infektion som strulat under början av året men till slut släppte det.
Bäst under året som gott är ändå Prinsens återkomst, han har strulat på aktionproblem under flera år men har på sensommaren hittat nytt liv och travat som aldrig förr. En häst som besitter mycket hög kapacitet när han fungerar, det visar även siffrorna på slutet-6 starter 177.000.- intjänat, 4 segrar på dessa. Totalt under året blev det 198.000.- för hans del.

En annan som visat framfötterna när han fungerat fullt ut är Intoccabile, det blev 3 segrar för honom och då värmde försökssegern i VK mästaren bäst.

Out simmade mot stömmen och gick faktiskt bäst första halvan av året, en misslyckad sejour på Gotland under sommarn gjorde ett rejält formtapp på honom och sen har det tagit tid att komma tillbaks, men nu senaste starterna har han visat gammal god form.

Faxilur kom till vår träning mitt i sommarn, då hade han mycket problem med stressen, men han har verkligen utvecklats mycket under tiden, han fick t.o.m vinna ett lopp då han travade felfritt.
Årets första tävlingsdag är också avklarad, på lunchen i Umeå visade Out att han ska räknas närmaste tiden, han avslutade mycket bra som tvåa trots att han inte fått en optimal resa.

God fortsättning på det nya året!