2013.12.20
2013:s bokslut börjar närma sig, efter mycket infektioner som snurrat i stallet under lång tid har det under det sista halvåret släppt. Hästarna
känns orka hela vägen till mål och den sista gnistan finns där, det är svårt att förklara men alla vi som håller på med travet har känt på
problemen som visar sig i slutet av loppen då det sista ska tas ut. Likadant kan man oftast inte säga varför det släpper heller, men det är en
skön känsla då det händer. 
 
Travsporten bjuder på känslor och en spänning som knappt går att beskriva utan bör upplevas. Känslorna som uppstår när ens häst kommer
upp bakom startbilen 100 meter före start är nästan obeskrivbara. Under ögonblicket av en sekund fylls kroppen med såväl spänning och
nervositet som stolthet och glädje, om vartannat. Vägen till start är också otroligt spännande att följa och med inblick bakom kulisserna tar du
travintresset till en helt annan dimension. Och som så mycket annat blir det ännu roligare när man gör det tillsammans med andra.
 
Året som gått har inneburit en del förändringar, vi har föryngrat en del av stallet och andra har verkligen hittat formen under hösten. Stallet
har haft fin form rätt länge nu och inför nästa år ser det bättre ut än på länge. Nästa år ska det slås nya rekord... Det kan jag lova!!
 
God Jul till er alla//Jens
2013.12.18
Mycket resande å starter under helgen, fredagen har bästa vinstchanserna då Notorious Face och Fakspilen är ut. Lördag bär det av till
Sundsvall å V75 med U.Two Swing. Söndag i Boden med nyfövärvet Victory Brodde och Lindys Sugar.
 
2013.12.03
Ny kanoninsats av Fakspilen, vi tog en lugn start och la oss andra par utvändigt, dödenshästen tog några galoppsteg in i första sväng å då hamnade vi utvändigt ledaren, vi låg kvar där till 700 kvar i måttligt tempo. In på bortre långsidan så tryckte vi till ledaren och tog över fick ett trettiotal meter till övriga och kunde bara sitta å finåka in i mål. Han visar fin inställning men var dock ändå inte lika fin som vid första segern och får nog en behandling på samma ställe som när han kom i träning. Mer kommer av Fakspilen under vintern.
Lindys Sugar visade upp en startsnabbhet som vi inte sett förr, det var positivt. Han var ändå seg till slut trots en fin resa, får träna på en stund nu innan nästa lopp.


Vi håller på att göra en uppryckning av hemsidan som snart visas, missa inte det.


Det är lugnt med tävlingar ett tag nu, paus till nästa vecka. Min fingerskada får då lite mer tid att läka, till er som undrar så har jag en spricka i vänster ringfinger in mot knogleden. Det går bra att köra snälla hästar men jag försöker undvika de hästar som pullar mycket, och kommer även att ta det lite lugnare med B-körningar då jag inte tänkte köra så många hästar/dag. 

Notorius Face gjorde en fin debut hos oss, han togs lugnt från start å la sig sist angrep 700kvar och avslutade på bästa sätt. Han gick runt 16 sista varvet och med full fart över mål så landade han på 17,6 som trea. (tvåa bara strax efter mål). Det var för långt fram för att utmana om segern men han visar rätt inställning och blir intressant att följa framöver.

2013.11.29
Det rullar på riktigt fint nu, U.Two Swing tog en enkel seger i umeå då med Per Gustavsson i jollen då jag skadat ett finger. Spets, drog i ett jämnt 16 tempo hela vägen. Bra undan till slut å fortsätter att utvecklas. Out Of Reach gjorde ett fint lopp men hade inget flyt denna gång, hon fick nöja sig med femte priset efter en bra avslutning från kön sista 700.

I Boden debuterade Notorious Face för oss, han provade startbilen före tävlingarna och blev rejält hetsig där, tog stora galopper i båda starterna, men efter lite materialkorrigeringar så travade han i loppet, en lugn start till kö position attackerade i tredje spår 700 kvar och avslutade på bästa sätt, trea på 17,6 i sin första test på isbana med långbrodd. Det lovar betydligt mer framöver...


2013.11.18
Fakspilen vann debuten hos oss igår, och på riktigt fint sätt. Kom bra till efter start, andra par utvändigt svarade attack bakifrån varvet kvar, rundade till ledningen då och drog sedan bara undan i stor ledning hela vägen i mål på nytt rekord. Han ser mycket lovande ut inför framtiden.

Viktoria gjorde ett  bra lopp som trea, vi körde oss till ledar ryggen in i första sväng och sedan satt vi där resten av loppet. Rally var plusbetonad som fyra, Donna Sarina blev struken och kommer igen till våren. Galopper för Faxilur.

2013.11.06
U.Two Swing krossade motståndet i Boden, efter en fin resa i andra par utvändigt så gick han till full attack 300 meter kvar och bara trampade runt fältet och vann med ca 30 meter med propparna kvar i öronen. en fin insats och äntligen utdelning på hans fina form.
Bente bus gick ett starkt slutvarv i spåren och krigade till sig ett tredje pris, fortsatt fin form där med. Victoria tog ledningen efter 500 körda och fick sedan en ordentlig tryckare på sista långsidan, den blev för mycket och benen var stumma över upploppet men det bådar gott inför framtiden.
Enda besvikelsen var Påljava, inte alls sig lik och var bara trög och ovillig hela vägen. ändå 3 i mål men klassen på loppet var så låg att hon får inte godkänt.

2013.10.21
Jag åker på semester nu till den 1 nov, mer info  kommer då det passar framöver
När jag är tillbaks så kommer lite nya erbjudanden om andelshästar, /den som väntar på gott...


2013.10.11
En intensiv tävlingsperiod just nu, efter denna så är det lugnt större delen av oktober. hästarna löper fint och har vi bara lite flyt med loppen så sitter vi snart i segerpodiet. 

Vårat senaste nyförvärv Notorious Face kommer från Ludde och besitter hög kapacitet, han har ett enormt driv i steget och har behövt tid att orka med det stora kliven han tar. En mycket intressant häst som startar mot slutet av året. Han blir ett utropstecken till nästa år!!

2013.10.02
Formen på stallet känns stabil i dagsläget och hästarna löper på fint i loppen. Två fjärdeplatser med mersmak av U.two i fösöket till Umåkers unghäst mästare och en stark insats av Out Of Reach igen, härligt att allt jobb under året börjar ge resultat. Utwo fick springspår i finalen den 10 oktober. Samba Tabac var också positiv som fyra efter en invändig resa. Victoria är orutinerad och nöp i galopp i första sväng, men repade storstilat med en fin slut runda. 
Två nya träningshästar fick vi med oss från Umåker, Lindys Sugar kändes kalasfin i första jobbet idag, och Fakspilen en käck häst som har lite problem med travet, vi kollar upp han närmaste tiden.
1-åringen Yellow Polka som också är ny i träning sköter sig riktigt fint i inkörningen hittills.
Det snurrar på härligt i stallet nu, en mycket intressant ny starthäst som köpts till stallet kommer mot slutet av veckan....

2013.09.26
U.Two lopp i umeå den 16/9 var riktigt bra, tvåa från dödens på fint 16,2 full väg. då ska vi komma ihåg att smyg körda konkurrenter var mer än 20 meter efter i mål. Vinnaren var för bra men detta lovar gott framöver. Faxilur föll tillbaks i gamla synder och tog till galoppen, Rally gick godkänt från en köposition.
Boden den 19/9 var intet märkvärdigt, Bente Bus känns fortsatt fin men fastnade med krafter kvar, fick med en matlapp, Tanga får ett plus i kanten då hon på fin tid(14,9) hängde med bra. Nickel gjorde sitt utan att glänsa.
Vi jagar en ny tävlingshäst med ljus å lycka, något bra ska det vara så det får ta den tid det tar. Det ska bli mycket intressant att få in nytt i stallet.

Ny häst i träning: 1 års hingsten Yellow Polka     E. Juliano Star U. Tini Wini Pellini 
Två till är på gång framåt helgen..

2013.09.09
Sally tog till galoppen en bit efter start och trampade sig ganska mycket då, efter det fick hon inte travet att stämma och vi glömmer denna starten och kommer igen med nya tag. I övrigt inget extra att skriva, La Chausette var riktigt fin efter en dubbel galopp första 300 meterna, hon visade 15,5- 1500m och ska räknas med framöver felfri.
2013.09.04
Vid Bodes tävlingar förra veckan gick Jakob faksen fint senast som trea i försöket, tyvärr blev det galopp i finalen, annars har han tjänat fina pengar där med.
U.Two gick ett starkt slutvarv senast som fyra, bara en halv längd efter vinnaren och hals från andra platsen, snart sitter han som vinnare med den form han håller... 
Bente Bus mötte några hästar som var för bra, men han hade inte sin bästa dag heller då han krängde ner i banan och hängde på högertömmen. vi tar nya tag.

2013.08.22
Vi börjar med bodentravet senast. 
Bente Bus var en riktigt fin häst som satt fast till slut och fick inte chansen att visa vad  hon kunde. Klart spelvärd nästa gång, hon räcker långt här uppe. 
Donna Sarina kom inte till ledningen vi släppte ner Patrik Nygren för att slippa dödens men då tyckte inte hon det var roligt längre och la ner rörelsen, en speciell häst med egen åsikter... ingen rygg utan bara gasa så länge det går, hoppas vi får chansen igen då får vi köra istället. 
Bodbäcks bill hade ett lämpligt lopp och gjorde sin plikt och tog regelrätt  hand om tredje platsen, en seger i det gänget för han.

Skellefteås lördagstrav visade vi upp Munter Tabac i premieloppet, han glänste verkligen och våra tvååringar lovar mycket hittills, hoppas bara dom får vara friska i vinter så kommer vi ut tidigt nästa år. 
Underlig gick ett fint lopp som trea, lucka tidigare kan han nypt andra platsen men ledaren var för långt bort att utmana.
Tanga var mest seg men går kanske framåt med loppet. 
U.Two fick en fin resa i tredje inner med lucka tidigare så utmanar han om segern, bara att passa framöver.

Vi kommer att bjuda ut Order By Cassanova som andelshäst. En stor tvååring med långt fint vägvinnade steg och en härlig  inställning. Han visade upp 24 fart sista 1000meterna i premieloppet under juli månad hur enkelt som helst.
Varför vänta när man får en starthäst under vintern, 10 andelar med engångsinsats på 15.000 kr, alla kostnader ingår tom 31/12 2013. Därefter tillkommer en månadskostnad på 1000 kr/andel.
mer info å bild kommer.
2013-08-14
Nu när V75 helgen i skellefteå är avslutad så kan vi summera den: Två st hemma segrar på V75, Zagros Boko(GRATTIS BERT Å ELLA) samt Pompano(GRATTIS PETTER Å SANDRA). 

Jag hade ingen egen häst till start på V75 så för egen del var de egna hästarna UTwo Swing, bra femma från ledningen fick en stygg tryckare varvet kvar och det blev för mycket över 2640. Jakob Faksen fin trea både med tur å otur, kom genom otroligt bra från bakspår till ledarryggen men sen tappade vi mark då ledaren fick galopp 600 kvar, det löste sig ändå skapligt å faksen gick nytt rekord igen. 

Vid på Umåkers tävlingar dagen före gick Princess Sally riktigt fint som trea i mål, lite rulligt till slut men hon e klart på rätt väg. Faxilur gjorde ett bra lopp igen tyvärr belv det speed körning å då går det inte ta nått till slut
2013.08.07
Jag fick vinna lopp med Ängsfrigg i Skellefteå senast, han har verkligen utvecklats från förra året och tog inte sin sista seger för året, det garanterar jag. Princess Sally gick lysande som tvåa in på upploppet i Boden, men gjorde som några gånger förr, nöp galopp 200kvar och dagen var förstörd. repande ändå till 6 priset men oj vad pengar hon ska ta när det släpper för henne helt. Faxilur skötte sig bra igen och tog matlappen på nytt rekord trots att jag tycker han var seg å trög.
Cissy jubb hade en halsinfektion igen och får medicin å vila ett tag. Prins Tabac travade sämre igen och nu tycker jag det är dags att lämna över han till någon annan, han har svårt att hålla ihop travet och måste behandlas alltför ofta och återhämta sig för länge för att räcka till i loppen.
Övriga styrningar var inte mycket att orda om, svaga insatser eller dåligt trav.

2013.07.26
U Two Swing fick sig en efterlängtad triumf senast, han löper jämnt å bra varje gång men bakom hästar agerar han segt och har svårt att runda några. Perfekt läge senast gjorde att det bar av till täten å väl där så släppte han ingen i närheten, enkel seger med 8 längder till tvåan. Mer kommer... Övriga styrningar visade några ljusglimtar, Usain Swing travade bättre om än inte hundra, på gång ändå. Faxilur vars formkurva pekar uppåt, trögstartande Faxen som  var ute på helt fel distans men skötte sig ändå och visade gryende form med 27 sista 700meterna och framförallt felfri. Tro mig om ni vill när jag säger att har sitter snart där!

På tisdag ska Order By Cassanova ut i premielopp, en kalasfin hingst som har kapacitet att vara vår nästa stjärna i stallet. Missa inte den...
2013.07.19
Prinsen gjorde ett fint lopp igen men har fortfarande en bit kvar till formen. troligen behövs det lite tätare starter för att den ska infinna sig. 
Cortland har däremot fått 4 starter på tre veckor och nu var det i tätaste laget då han var stelare än tidigare i värmningen, han får vila ett par veckor å ladda batterierna. 

2013.06.13
Årets största travdag i Boden står för dörren på lördag. Midnattstravet med V 75 med första start 17.30.
Kom och se Elitloppsvinnaren NAHAR möta bl.a. Sebastian K och Sanity
2013.06.05
U-Two tog iväg i galopp repade klart bra och kommer allt mer, Bill gick bra som fyra och har fortsatt form. Krylling frikk fick en omöjlig resa i tufft tempo nästa gång... Parangons legasy gjorde en slät figur efter den positiva årsdebuten satt kanske i benen? Out of Reach fick det inte att stämma å går till veterinären, Princess kändes dunderfin men rullade över ca 200 kvar, oj vilken häst jag har när det släpper där. Jakob Faksen har nog halsproblem efter en tveksam insats
2013.05.29
Jakobfaksen var tvåa med Samu i vagnen, han kom till ledningen gratis och körde så gott det gick där. Faksen är ingen häst som vill dra på av egen maskin utan väntar in de andra, han blev nerspeedad av hästen som följde med i rygg. Tom Viking var positiv som fyra och med fritt tidigare har han tagit någon placering till, Prinsen och Out Of Reach visar gryende form men behöver några lopp till för att få mera tempo i kroppen.

Parangons Legasy gjorde årsdebut och var klart bra, hon kan behöva nått lopp till för toppformen. Pyriad provade jag för första gången, en mycket trevlig häst med bra kapacitet för klassen han är i. Helt klart spelbar i rätt omgivning. Kåsböle kurt kändes klart stabilare nu än tidigare och har bra fart han med.

Nahar vann årets elitlopp under helgen som var, jag måste erkänna att min uppfattning var att han inte platsade, men jag hade helt fel. Å andra sidan så kör ju Ludde loppet åt Robban då han toktrycker på sin gamla träningshäst Sebastian K för att knäcka denne, och sen faller han på eget grepp till slut. Hur som helst GRATTIS NAHAR, bröderna Sedin som äger och till hela stallet Bergh.