2014.11.21
Fina insatser av hästarna senast i Boden:
Aigir-fin comeback som tvåa borde ta loppet bra å vara vassare nästa gång
Sally-stark insats som fyra, på fel sida tillägget ett vasst slutvarv
Stilig-tvåa kopplade greppet men hade inget svar mot en smygkörd sim kom loss sista 50
Victoria-bra men galopperade oturligt 400 kvar platschans i det läget
Intoccabile-plus insats som femma från tredje ytter
Casanova-strula bort sig efter 500 körda synd...
Reach-fungerade inte fullt ut i travet, rullade över i galopp
Victory-stark insats till seger i tuff slutstrid dödens sista 1000

Alla fina insater gjorde att jag lyckades behålla ledningen i campionstriden trots att Janne norberg passerade i mitten av dagen.
Striden forsätter!!

Umeå:
Storvinna visade bra form i umeå i elitsto finalen, galopp 500kvar förstörde dagen, hon visar att hion hänger med ändå
Usian-fin som trea efter resa i tredje ut visar fortsatt form

Trevlig Helg//Jens

2014.11.09
Championstriden på Bodentravet tätnar, nu när det är 5 tävlingsdagar kvar i Boden så leder jag fortfarande med 16 segrar totalt. Dock endast med 1 seger före Jan Norberg, 3 före Hanna Olofsson, 4 före formtoppade Roger Nilsson, Ulf Olsson, Janne Soronen. bakom dessa är det ett koppel av andra som siktar uppåt. Självklart så siktar jag på att hålla undan men då behövs det lite mer flyt än jag haft på slutet. Jag har ett Championat tidigare på Lyckseletravet 2007, men det går inte jämföra med ett på en åretrunt bana där man måste ha form å styrningar hela året för att vara med. Bara att köra sansat å ge hästarna bästa möjliga segerchans å inte tok köra i loppen för det håller inte, så måste ju också hästarna man kör ha form annars är man ute direkt.

Vi laddar för ett fint avslut på travåret//Mvh Jens

2014.10.10
Årets sista tävlingsdag på Skelleftetravet är på söndag, bara att inse att hösten är här och det visar även vädret då himmeln varit öppen å regnet öser ner. Vi är snart i mitten av oktober , det är inte så långt kvar av denna trav säsong. Ett år som för egen del har visat en klar uppryckning mot senaste åren, Vi har slagit det senaste årens resultat med råge både inkörda pengar men framförallt antalet segrar. Detta känns bra speciellt med tanke på sänkningen av prispengar då vi ändå kört in mera pengar till träningsstallet. 

Även som kusk har året gått bra, Jag leder championligan i Boden och har så gjort nästan hela året med undantag för några kortare avbrott, självklart satsar jag på att vinna den men av erfarenhet så vet jag att det blir tufft. De egna hästarna måste hålla formen och så behövs mycket uppsittningar av andra tränare om det ska lyckas!! Vi hoppas.

Vi har minskat ner lite på stallet till häst antal då antalet tävlings tillfällen också minskat från centralt håll så känns det rätt. Vi måste börja resa lite mera framöver och då krävs det också att materialet man har i stallet och jobbar med räcker till i tuffare sammanhang. Vi ska fortsätta att utveckla hela stallet i den riktningen, till det behövs även nysatsningar på hästar och ägare.

Nu kör vi tufft året ut!! // Jens

2014.09.24
Stallformen känns fortsatt bra och vi ser ut att gå mot en intressant vinter på tävlingsfronten.
 
Vi har kastrerat treårshingstarna under månaden, vi måste få till en humörändring på den alltför hetsige Casanova och Munter har gjort tvärt emot och inte alls tävlat i loppen utan söker bara andra saker att hitta på. För tidigt att se resultaten ännu även om jag tycker att de visar bättring.
 
Faxilur har hittat en växel till och dessutom så sköter han sig klart bättre nu, kul att se hur han utvecklas.
Fakspilen har gått på bete senaste tiden då hans halsproblem inte ville ge sig, nu har han börjat träna igen och vi hoppas han hittar fjolårs formen han hade under vintern.
Aigir har haft problem med fräschören, men nu ser det bättre ut, vi håller tummarna
Gobos utvecklas fortsatt fint och har även börjat växa ordentligt
Intoccabile har äntligen hittat tillbaks till formen han har mycket outrättat på ovalen
Lindys har provat monte och sett lysande ut dock har hon fått väl tuffa resor
Reach nöter på fint, nu går det mot hennes årstid, har lite svårt med tempot på sommarn
Noten är på rätt väg å hänger bara huvudet med så får ni hålla i er i vinter
Princess har vi äntligen hittat rätt med, hon kan vara den med mest utvecklíng på kort tid
Storvinna har vi fått låna ett tag med ett otroligt resultat, vi hoppas på ett fortsatt sammarbete
U 2 har haft en sämre period, känns dock klart uppåt igen bara han får vettiga resor å lägen
Victory har inte haft någon tur, när det vänder så får vi se..
Sugar Lady har gått framåt och får utvecklas vidare i lite lopp

2014.08.27
Nu är jag på banan igen, åskan slog till ordentligt i slutet av förra veckan. Vårt ADSL modem, routern och fel på teleledningen gjorde att vi varit "isolerade" från omvärlden i drygt 10 dagar. Man inser helt plötsligt hur beroende vi gjort oss, ja jag vet mobilt surfande fungerar ju... ja men ute i skogen där vi bor går det men tar typ 30-60 sekunder att slå upp de enklaste sidor man går in på.

Storvinna slog till med seger i debuten för oss, hon fick en väl tuff öppning men klarade det på fint sätt å kunde tom att gå undan med ett par längder till slut. Hon har en fin period framöver. Fina insatser av de flesta hästar nu Sally slog på en galopp efter start men repade bra och höll framförallt ihop travet hela vägen in i mål, Lindys hade 2 galopper på första rundan och avslutade sylvasst till ett fjärde pris.
Reachen har startat tätt men gjort det bra varje gång trea/fyra, Noten fungerade bra å travade hela vägen, fick dock ett tufft slutvarv i tredje spår över 2640, höll tappert å fick med en peng.

2014.07.29
Faxilur fungerade fint i kuskmatchen senast, kalasavslutning som trea trots dubbla störningar i slutsvängen
Lindys påkörd i första sväng, skärrad av det å fick det inte att stämma efter.

2014.07.23

Högsommaren är verkligen här å vi har haft över 30 grader i skuggan för fjärde dagen i rad. 33 igår men jag tror det knäcks idag då vi har 27 i skuggan redan halv åtta på morgonen å inte ett moln i sikte. Bada på ni som har semester!!

2014.07.15
Skellefteå 6 juli Stöls Eld visar fin kapacitet men är nog lite vek i löphuvudet, satt med allt kvar i ledar ryggen om direkt när jag började lyfta ut han så fick han 1000ben å svarade med galopp. kan mycket då det fungerar. Reachen gick ett fint lopp som fyra. Noten värmde bra men nöp i galopp i en snäv manöver strax efter start, visar ändå klart plus. Jag fick kvala Storvinna en mycket fin häst som kommer att synas högt upp i resultatlistorna framöver.

Boden 4 juli Då Micke Melander var borta fick jag chansen bakom U.Bergs Oppzi i Boden senast, en mycket härlig häst att köra. det blev ett offensivt upplägg till ledningen från tillägg i utgången av första sväng sedan spel mot ett mål. Vann enkelt med gott om krafter kvar.

Lýcksele 1juli U.Two Swing vann enkelt från ledningen i ett lunchlopp, fick bestämma å drog undan i 13,5 sista varvet över 2640 med krafter kvar. David Eme var en trevlig bekantskap som löpte fint till fjärdepriset från ledarryggen.

2014.07.03
U.Two lekte hem lunchloppet i Lycksele i tisdags, snabbt till ledningen och sedan var det bara en häst på banan. Han har verkligen hittat en växel till efter kransen.
Munters utvecklingskurva pekar rakt uppåt på slutet, han är lite valpig än men när poletten fallit ner helt så räcker han långt i årgångsloppen. Faksbest kopplade segergreppet under Lyckseles första dag, dock så släppte han grejorna å nöp i galopp strax före 100 kvar. David Eme var en trevlig bekantskap, kalasfin att köra och visar uppåtgående form.

2014.06.19
Årets stora höjdpunkt här är Midsommartravet, en folkfest att jämföra med V75. uppåt 6000 besökare och en stämning som inte går beskriva. I årets största lopp Kransen har vi en hemmahäst som sticker ut: Premier Kronos. Bert å Ella kan få segerdefilera i skelefteås mest Det är många år sedan vi hade en sådan

2014.06.10
Bodens V75 helg närmar sig, travet drar igång på fredag lunch/eftermiddag med första start 12.45. Vi lastar upp 4 hästar på fredag å två under lördagskvällen! Jo i Boden är det midnattstrav med V75 första start på lördagen är 18.05 och V75 startar i lopp7 ca 20,30.
Hästar i toppklass är på plats och dessa folkfester ska bara upplevas live, så passa på att besöka Boden i helgen.

Fortsatt fina insatser av hästarna. Aigir sänker tiderna å sköter sig allt bättre, snart sitter han där. Polar Northug mötte Sverigeeliten och det var för tufft, men om jag kört mer offensivt så har han nypt en andra eller tredje plats (4 på 33,6 i sin andra start).  Victory Brodde gjorde ett nytt kanonlopp som trea på nya rekordet 15,8-2140v. likaså U.Two som drog tåget i tredje spår sista 600, klämdes mellan hästar sista 50 och tappade ett par placeringar på det. Svag var däremot Fakspilen, han hostade efter loppet å får vila ett tag.

2014.05.30
Fin utdelning på slutet visar att stallformen är på gång tillbaks efter en lite segare period.
Fakspilen stark tvåa på nytt rekord.
Debutseger av Polar Northug, han visade upp grymma fartresurser vid vinsten och blir kul att följa framöver.
Stark insats i spåren av U.Two som i snabb avslutning tog in på ledande Raz Makenizie som hade bestämt i ledningen.
Körde även Usain Swing till en andra plats den dagen.

Vid Skellefteå breddloppsdag visade Lindys Sugar en stark upphämtning efter en startgalopp, Intoccabile gjorde comeback efter 17månaders frånvaro av tävlings ovalen, han blev stum i det snabba tempot och behöver nog ett par lopp i kroppen innan det är tillbaks, kul ändå att benen höll första loppet då han ser fin ut även efter.

2014.05.16
Boden 8 maj
Faxilur gick felfritt för första gången på lång tid, han fick då med sig en fjärde plats efter ett stark avancemang sista 700 från köplats.
U.Two fick ett lopp i tredje ytter och med samma upplägg, egen attack 700 kvar gick han mycket starkt hela vägen in i mål och kopplade segergreppet mitt på upploppet. Han visade ju bättring i Umeå näst senast å nu sitter nog formen där igen.

Umeå 13 maj
Victory fick ett lopp i tredje ytter, avancerade först i tredje spår sista 800 och kämpade hela vägen in som fyra. han blev lite stum över upploppet men visar fortsatt form och passas framöver då han får lite hjälp efter vägen.

Skellefteå 13 maj
Aigir visade klart bättre uppfattning då han skötte sig mycket bättre än tidigare och även fartmässigt. han går nog snart att räkna med
Fakspilen travade ut ur volten denna gång, då visade han upp formen han haft sista loppen. Vi tog en säkerhetsstart å hamnade långt ut i spåren in i första sväng, avancerade fram å pressade lite på ledaren så vi kunde krypa ner i ledarryggen. attackerade in på upploppet men kunde inte utmana om segern. Bra insats å nytt rekord med dryga sekunden igen.

2014.05.07
Efterlängtad seger senast för Victory Brodde och dessutom välförtjänt, han har stått på tur och denna gång ville det sig.
Annars var Skellefteås tävlingar en besvikelse, Sally tappade travet alltmer å tog galopp i slutsvängen.
Reach provade vi lätta, i värmning kalas men gick inte i loppet.
Fakspilen kokade över då springspåren kom över han, fin upphämtning.
Aigir visar bättring även om det behövs än mera. Sally å Reachen är åtgärdade och kommer igen med nya tag!!

Vi tar med oss Victorys seger å Aigirs bättring och glömmer resten. Nu till helgen är det V75tävlingar på umåker, deras största travhelg å fin travsport bjuds det på. Framför allt den kalla avdelningen som innehåller flera av landets bästa hästar som säkert står på startlinjen mot slutet av maj under elitloppshelgen. Ett besök där rekommenderas.

2014.04.28
Lindys Sugar och Fakspilen var riktigt fina i Umeå senast, visade bra form och ska bevakas framöver.
Noten fungerade inte alls och får ta ett uppehåll.
La Chausette var mycket bra å fick utdelning på formen vid segern i boden senast.
Disco var sig inte lik och var knappast frisk.

Ut ur träning har Alvena Sonja gått, hon är såld till Finland som avel/tävlings häst då hon haft svårt att hålla sig fräsch, vi önskar de all lycka med henne.

In i träning har 3årige kallblodet Polar Northug kommit, en fartfylld herre som  vi fått äran att ha under ett par månader tills årgångsloppen kommer igång i Norge. han dyker upp i startlistan den 16:e i Boden, svårt att sätta in honom, men snabbt kan han springa.
2014.04.01

Nu har allvaret dragit igång på Skellefte Kraft Arena, SAIK jagar ett nytt SM-GULD och det ser riktigt stabilt ut. Vi i stallet hejar på och ska försöka hinna se någon match live.
2014.03.21
Efter två lopp i kroppen var Princess Sally redo att blanda sig i tätstriden i Boden senast, ett lopp mestadels utvändigt ledaren så kopplade hon greppet mitt på upploppet. Hon orkade dock inte svara ut en smygkörd men höll farten mycket bra hela vägen in i mål som tvåa slagen med en halv längd.
Usain fick inte travet att fungera denna gång å får lite vila.

Yellow Polka har lämnat stallet, han ska tränas av Solvallas Kjell Brant framöver. Vi önskar denne fina å kapable häst lycka till.

Stallets form känns klart stegrande av veckans jobb att döma. Då det blev väl hårda vägar hemma har vi kört veckans snabbjobb på banan å formen bedöms enligt nedan:
Topp:  Alvena Sonia, Victory Brodde, U.Two Swing, Faxilur, Aigir
Bra:  OutOf Reach, Fakspilen, Lindys Sugar, Notorious Face, Intoccabile
Munter, Casanova, Sugar lady jobbar på bra med men har en del kvar att bevisa innan jag kan bedöma deras form.
Flera av hästarna kommer att starta inom ett par veckor så håll koll!!

2014.03.13

Aigir
gjorde en kanonfin debut som 2 i Umeå, han gick 37,5 sista rundan på en mycket tungsprungen bana. Han landade på 40.6 full väg och det var minst 60 meter ner till det övriga fältet bakom oss.
Usain gick också mycket bra i tufft sällskap, han blev fyra på 21,0.
Vicotry Brodde hade stora problem med fästet på den dåliga banan, han kämpade storstilat hela vägen och krigade in en tredjeplats till slut.
U.Two utmanade favoriten ordentligt under slutrundan och såg ut att ha kopplat greppet om denne runt sista sväng men in på upploppet tog mjölksyran över och han  stumnade till men försvarade ändå andraplatsen på bra sätt in i mål.
Out Of Reach fick trampa i dödens hela vägen, mycket tapper som fyra.
Vicken fick ett fint lopp men kunde inte utmana till slut femma.
Lindys Sugar trivdes inte i leran som fanns på startplatsen, när hon skulle dra igång så blev det dubbla galopper och dagen var förstörd.
Order By Casanova var klart lugnare denna gång och klarade kvalet med krafter kvar, en riktigt lovande häst som besitter mycket hög kapacitet.

2014.03.05

Vi fick en ny häst i träning för ett tag sedan, Alvena Sonja kommer närmast från Henrik Svensson. hon var inte helt fräsch när hon kom men börjar nu se riktigt fin ut, startar nog om några veckor.

I Umeå senast gjorde U.Two ett heroiskt lopp vi var på väg till dödens när Savin klev ut från innerspåret och svarade oss, han blev sedan hängande i tredje spår runt om och höll starkt till 6 priset endast 2 längder från andra platsen. Lindys Sugar var också bra som tvåa, hon levererade en 800meters rökare på fint sätt.

Vid Skellefteås årsdebut var det plusgrader så tävlingsdagen fick flyttas 2 dagar och det bjöds på en mycket fin sommarbana istället för isen som töade bort redan i slutet av februari. Den dagen var det breddlopp på tapeten, så jag fick stå vid sidan och körde bara två lopp, två med Vicken Swing efter en fin avslutning sista 400. Usian Swing fick utdelning på sin fina form då han avgjorde till seger efter ett lopp i tredje par utvändigt och attack 600kvar.

I Boden var Fakspilen stor favorit, han var dock inte lika vass som tidigare utan fick ge sig till slut å kom in som fyra, endast 1 längd efter vinnaren så det är tufft att klaga men det var inte samma tryck i han som tidigare. Han får ta igen sig ett tag efter en vass vinter med drygt 110.000kr intjänat på 3 månader. Faxilur tog sin galopp från start, repade den på bästa sätt igen och var 4 ca 20 meter från segern (den som väntar på nått gott...). Victoria gjorde allt det hon kunde som femma. La Chausette var tapper i dödens efter första sväng i tredje spår. Finnen hade glömt sko å tappade en bak sko i första sväng, höll sedan på att gå omkull i andra så då valde jag att avbryta. Lindys Sugar var tapper efter en dödens resa som fyra.
2014.02.19
Fortsatt fina insatser av hästarna.
Umeå: Faxilur felfri å tapper trea efter dödens sista 900. de två före hade ryckt undan så det fanns inget att göra åt dom. U.Two kändes kanonfin men jag chansade invändigt då han varit från ett tag, fastnade med allt kvar å liras nästa gång. Victoria fick en tung inledning och höll bra till femte priset.
Boden: Fakspilen hade en omöjlig uppgift och blev hängande i spåren när jag attackerade 1300 kvar, han höll jämna steg med övriga efter det men det blev för lång väg att vandra, godkänd som sexa. Notorious var inte lika framåt som vanligt, kanske för täta starter sexa med två gungor är helt godkänt ändå, vi tar nya tag. Victory Brodde fin tvåa igen efter att ha tappat för mycket mark i starten  störd av konkurrent.
Out Of Reach hade jag för låg käk runt första sväng, blev en galopp å från dubbla tillägg med galopp var loppet över, klart godkänd upphämtning.
Vi åkte in till banan för lite jobb idag, Order By Cassanova gick riktigt fint, 25 med gott om krafter kvar kvalar på tisdag. Sugar Lady godkänd på 26, också kval på tisdag. Aigir 40-1500m fin men tyvärr en galopp från start, han är ju lite stressad just i starten men annars jobbar han kalasbra. Första banjobbet sen i höstas med Munter 44-1600 fin styrka men fick inte travet att stämma helt ut, vi skor om å provar igen.
2014.02.10
Ännu en seger till stallet: Notorious Face tog sin första seger den tunga vägen utvändigt ledaren. Äntligen fick han visa hur fin han är och mer lär följa...men jag håller ändå fast vid att han lägger in en högre växel när sommarbalansen nalkas.
Princess Sally gjorde årsdebut i samma lopp, hon travade fint och avslutade med full fart över mål det bådar gott inför året.
Usain Swing gick bra i spåren sista 400 som fyra.

Årets gemensamma travgala Skelllefte/Boden hölls på Pite havsbad i helgen. Det var en mycket trevlig tillställning med mycket värdiga vinnare. Vid nästa års gala så ska vi dock ändra på en sak: tillsammans med våra hästägare ska vi upp å ta minst 1 pris!!

2014.02.05
Out Of Reach fick sin välförtjänta seger senast, en perfekt resa i ledarryggen å lucka in på upploppet var receptet. Hon har gnetat ihop sina pengar på bra sätt hela tiden men inte haft rätta turen för att sticka nosen först. Ser ut att få en fin fyraårs säsong.
Klart godkänt till Victory Brodde som gjorde sin andra start i vår regi, kördes fram till dödens 1400kvar å tryckte upp tempot på slutrundan. Han tappade travet sista 500 men var rejäl som höll sig på benen och visar att han har bra utveckling i sig.

Två hästar har vi sålt och dessa lämnade stallet under förra veckan, Cortland till Finland. hoppas att han ska sköta sig bättre i sin nya regi. Cissy Jubb till Luleå där hon ska provas i monte och hon får det säkert mycket bra där. Vi önskar lycka till.

Vid senaste tävlingsdagen så passerade stallet 100.000 kr inkört och det bevittnar om den flygande starten vi haft på detta år, det känns förstås härligt att problemen vi haft släppt och att omstruktureringen av stallet ger resultat. Vi har medvetet bytt ut många av det äldre gardet i stallet som gjort det bra under åren, men fyllt på sin plånbok så pass att det är svårt att hävda sig i loppen. Vi har under sista 3-4 åren tillsammans med ägarna inte gjort det man måste, anpassa sig till marknaden. Några till finns kvar men vi bearbetar dessa också, avsiktligt så är planerna att bedriva ett stall med lite mindre hästar och hålla en klart högre kvalitet på materialet.
2014.01.29
Det nya året har verkligen rivstartat, vid dagens lunchtävlingar i Boden tog Fakspilen sin andra årsseger. Även denna på ett övertygande sätt som lovar gott inför framtiden. Han har verkligen utvecklats och blir nästan bara vassare för varje start, vann  idag med 5 längder på nytt rekord igen. Faxilur har också formen på topp, trots två galopper efter vägen repade han storstilat till fjärde priset igen. Ett fall framåt även för Lindys Sugar som skötte sig å ledde loppet in på upploppet men orkade inte stå emot några hästar och slutade fyra hon med.

På årets 6 starter har stallets hästar vunnit 2 lopp å har 3 st fjärde pris 61.000kr inkört
Även som kusk flyter det på klart bättre än tidigare 12 starter 5 segrar 1 andra pris. 144.000kr inkört, en segerprocent på 42 blir svårt att hålla men det är bara att njuta så länge det håller i sig. Man kan verkligen säga att proppen har lossnat å det är inte en dag för sent.

2014.01.16
Året har börjat med en stor raket rakt upp i himmeln, 3 segrar på 7 starter. Det blir inte lätt att hålla siffrorna uppe under året, men hästarna har fungerat bra sista månaderna och nu lossnade proppen så det gäller bara att hålla i sig så länge det går.
I årets första start så vann Faksbest efter en tung resa utvändigt första rundan, han blev lite lat då han övertog ledningen varvet kvar,men tog sedan tag i grejorna igen och gled undan till säker seger. Victoria Swing spurtade sylvasst då hon efter sen lucka var på näppen att hinna fram till seger, kalasbra som tvåa knappt slagen.

Fakspilen gjorde sitt bästa lopp sedan han kom till oss, han drog på i täten i eget tempo och grillade favoriten utvändigt. Han svarade ärligt hela vägen in å höll undan med en hals på nytt rekord.
Usain Swing tackade för den fina resan och avgjorde lätt från fjärde inner.
2014.01.03
Nu tar vi nya tag mot större uppgifter...
Nickel Tabac har blivit pensionär på heltid som ridhäst i Lycksele. Under större delen av hans karriär så har han bjudit oss på fina insatser och segrar i många större lopp. Vi fick till å med åka iväg till Frankrike och vara en av fyra kallblod att representera Sverige i landkampen i Paris. En underbar resa, en otrolig upplevelse som aldrig vi aldrig kommer att glömma. Tack för tiden som tävlingshäst.

Formen på stallet har varit stabil under hösten /vintern. Slutet av 2013 bjöd på flera fina insatser av träningshästarna, det lovar gott inför detta år. Jag tycker dessutom att stallet ser klart vassare ut inför detta år med flera av hästarna som har fina utvecklingsmöjligheter. 

Vi har under vintern även köpt in några nya tävlingshästar som ska säljas ut i andelshästar, dessa har redan visat mycket fina takter både i träning och på tävlingsovalen. Känslan då ens egen häst är i volten eller bakom startbilen går inte beskriva utan måste upplevas, å när man fått smaken på den känslan så vill man bara ha mer av det goda. Kika mer på de olika andelsstallen på hemsidan, eller kontakta mig så kan vi säkert komma överens om vad som passar just er.

Den "nya" tävlingsplaneringen är lite upp å ner, nu i januari så har vi lägst uppe i norr endast 3 lunch trav med 5 lopp och en v64. Det gör att vi aktiva har totalt 26 lopp att tävla i, även om vintern kan bjuda på svåra transportförhållanden så är det alldeles för lite. det är klart vi kan åka till Bergsåker (sundsvall) men det är ändå 80 mil tur å retur. Senare under året så kommer det betydligt mer tävlingstillfällen, så det jämnar ut sig över året men när det körs som mest så räcker ju inte hästarna till för att fylla loppen. Nu laddar vi inför ett nytt travår då vi ska slå många nya rekord.